Sondaj IMAS: Klaus Iohannis, lider detașat în cursa prezidențialelor. Dragnea, surclasat de Președintele României


Sondaj IMAS: Klaus Iohannis, lider detașat în cursa prezidențialelor. Dragnea, surclasat de Președintele României

Klaus Iohannis rămâne favorit în sondajele IMAS pentru alegerile prezidențiale. La o mare distanță de acesta, se află Călin Popescu Tăriceanu, Victor Ponta și Dacian Cioloș.

Un sondaj realizat de IMAS pentru Europa FM cu privire la alegerile prezidențiale atată că actualul președinte ar obține 34,4% din voturi, urmat de liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu cu 15,4% din voturi, pe când Victor ponta ar fi votat de 13,2% dintre români, iar Dacian Cioloș, 10,9%.

Liviu Dragnea are 6% în sondaj, Ludovic Orban 2,3% și Dan Barna 1,9%.

„În ceea ce privește alegerile europarlamentare, ordinea partidelor în funcție de voturile obținute ar fi: PSD, PNL, USR, ALDE, Pro România, PLUS, UDMR.

În schimb, clasamentul s-ar schimba în cazul alegerilor parlamentare: PSD, PNL, ALDE, USR, PLUS, Pro România, UDMR, PMP”, potrivit G4Media.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.