Dan Barna prezintă DEZASTRUL girat de condamnații Dragnea și Vâlcov. MIZELE unei alianțe cu Cioloș și PLUS. EXCLUSIV


Dan Barna prezintă DEZASTRUL girat de condamnații Dragnea și Vâlcov. MIZELE unei alianțe cu Cioloș și PLUS. EXCLUSIV

Președintele USR – l-am numit pe deputatul Dan Barna – prezintă, în exclusivitate pentru Podul.ro, mizele proiectului politic vizând parafarea unei alianțe cu ex-premierul Dacian Cioloș și PLUS, subliniind că scopul major al unei astfel de construcții nu este neapărat statuarea unei liste comune pentru europarlamentarele din primăvară ( posibilitate care, în acest moment, nu este deloc exclusă), cât  construirea unei alianțe puternice, pas cu pas, care să preia frâiele guvernării în 2020.

De asemenea, Barna avertizează că următoarea putere de la Palatul Victoria va avea mult de reparat după dezastrul guvernării PSD-ALDE, în condițiile în care cel puțin doi condamnați notorii – Liviu Dragnea și Darius Vâlcov – ”gândesc” de o manieră reprobabilă Bugetul național și politicile economice ale României, pe fundalul unei permanente ofensive împotriva Justiției, fapt ce generează o descompunere a democrației.  

Podul.ro vă prezintă declarațiile președintelui USR, Dan Barna.

”Tratativele purtate de USR cu PLUS și Dacian Cioloș au intrat într-o etapă avansată. Cel mai probabil, lucrurile se vor clarifica în prima parte a lunii februarie. Pe 2 februarie, USR va avea un Comitet politic în care va discuta despre eventualitatea unei liste comune cu PLUS și Dacian Cioloș pentru alegerile europarlamentare. Până pe 10 februarie se va oficializa o decizie clară în acest sens. Tratativele vizează constituirea unei alianțe puternice cu oameni decenți, integrii și profesioniști. În acest moment, încă nu știu dacă acest proiect va presupune o listă comună pentru Parlamentul European.

Obiectivul principal al acestui proiect politic vizând o alianță cu PLUS și Dacian Cioloș este accederea la guvernare, în 2020, prin constituirea și creșterea unei forțe politice decente, competente și proeuropene. Vedem cu toții cât de ușor poate să dispară democrația sub o guvernare PSD-ALDE. Vedem cu toții cât de rapid se poate descompune o democrație când la Palatul Victoria ajunge un guvern controlat de penali condamnați. O alianță USR-PLUS este necesară pentru a crește acest proiect al unor oameni competenți, decenți și conștienți.

România se află sub un asediu fără precedent pe toate planurile: Justiția este atacată zilnic, dezastrul economic își arată semnele, românilor li s-au furat 3 miliarde de euro într-o singură zi, printr-o OUG cu adresă, iar bugetul României este controlat de persoane care au fost condamnate penal – nu este o declarație fără acoperire, ci este pura și trista realitate. Din cei șase bărbați prezenți în deja celebra poză postată de Dragnea pe Facebook, cel puțin trei au probleme majore cu Justiția, iar condamnările (în primă instanță sau definitive) le știm cu toții. Vâlcov și Dragnea sunt condamnați tocmai pentru furtul de bani publici. Vom lansa programul ”USR repară după PSD”. România va avea nevoie de reparații masive, în toate domeniile, după această guvernare toxică”, a declarat Dan Barna.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.