Șeful Direcției Anticorupție din MAI, actualmente corupt, a plagiat în totalitate teza de doctorat


Șeful Direcției Anticorupție din MAI, actualmente corupt, a plagiat în totalitate teza de doctorat

Directorul Direcției Generale Anticorupție din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Cătălin Alexandru Ioniță, a plagiat în totalitate teza de doctorat.

Ioniță a obținut titlul științific de doctor în Ordine Publică și Siguranță Națională în 2012 la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, coordonat de profesorul universitar, Ștefania Georgeta Ungureanu.

Ungureanu a fost condamnată, pe fond, la închisoare cu suspendare pentru că a înșelat Academia, cât și doctoranzii prin însușirea taxelor de înmatriculare sau de studiu pe care nu le-a virat mai departe Academiei.

Potrivit PRESSONE, lucrarea de doctorat a lui Ioniță, cu titlul „Criminogeneza infracțiunilor cibernetice”, are 196 de pagini și toate plagiate, de la Introducere, până la Concluzii. Ancheta realizată de jurnalista Emilia Șercan demonstrează fapul că s-a plagiat întreaga lucrare de la primul rând, până la ultimul.

Pe fondul tezei de doctorat plagiate a lui Ioniță, atât el, cât și coordonatoarea sa Geeorgeta Ungureanu riscă să fie acuzație de fals în acte publice, deoarece, în acord cu Legea Educației naționale și cu Codul Studiilor Universitare de doctorat, și-au asumat amândoi originalitatea lucrării.

„Chestorul a declarat că a scris-o singur. Mai mult, el a spus că «suma pe care o primesc pentru titlul de doctor nu cred că va acoperi vreodată munca și absența mea din familie».

Cu toate acestea, teza se dovedește a fi plagiată integral, de la primul până la ultimul rând", potrivit PressOne.
Cătălin Alexandru Ioniță a ocupat timp de cinci luni în anul 2018, funcția de șef al Inspectoratului General al Poliției Române, susținut de ministrul Afacerior Interne, Carmen Dan.

Amintim că problemele s-au ținut lanț de șeful Direcției Anticorupție din MAI. Numirea lui Ioniță a fost una cu probleme, dat fiind faptul că premierul României de la acea vreme, Mihai Tudose, a refuzat propunerea și a cerut demisia ministrului Carmen Dan. După demisia premierului Tudose, Cătălin Ioniță a fost numit în funcție, însă a demisionat cu o zi înainte ca DNA să îl pună sub acuzare pentru trafic de influență și fals în decalarații.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.