"Operațiunea Bulgărirea"-RISE Project prezintă cum încearcă Dragnea să își protejeze anturajul cu probleme penale


 "Operațiunea Bulgărirea"-RISE Project prezintă cum încearcă Dragnea să își protejeze anturajul cu probleme penale

Bulgărirea este numele unei acțiuni de optimizare fiscală pentru care doi apropiați ai lui Liviu Dragnea au ajuns în fața judecătorilor de la Curtea Supremă.

Liviu Dragnea încearcă să își protejeze prietenii din Teleorman printr-o ințiativă legislativă de amnistiere a evaziunii fiscale. Cei doi apropiați ai liderului PSD sunt acuzați de procurori că au privat bugetul public de un milion de euro, taxă pe valoare adăugată aferentă unor importuri de utilaje agricole.

„Personajele:

Marian Fișcuci: este prietenul din copilărie al lui Liviu Dragnea. Împreună cu soția sa dețin compania Proinvest, firmă din Alexandria, Teleorman care importă utilaje agricole. Fișcuci este judecat la Curtea Supremă într-un dosar de evaziune fiscală în care este acuzat că nu a plătit TVA după ce a revândut tractoarele importate.

Adrian Simionescu: a fost deputat PSD și vicepreședinte al Consiliului Județean în perioada când Dragnea era președintele aceluiași CJ. Simionescu este cel care deține și a înființat compania Fan Speed din Bulgaria prin contabilitatea căreia au trecut tractoarele transformate în piese ale dosarului de evaziune.

Florin Tunaru: Fost vicepreședinte ANAF și fost trezorier PSD. Procurorii susțin că, prin intermediul unei societăți de contabilitate, Tunaru explica tandemului Fișcuci – Simionescu cum să-și aranjeze contabilitatea”, scrie Rise Project în investigația care vizează „Operațiunea Bulgărirea”, scriu cei de la Rise Project în anchetă. 

Întreaga anchetă poate fi văzută AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.