ACUZAȚII grave de la vârful PNL: Dragnea a PREMEDITAT creșterea prețurilor și deprecierea. Liberalii cer ANCHETĂ la Ministerul Finanțelor


ACUZAȚII grave de la vârful PNL: Dragnea a PREMEDITAT creșterea prețurilor și deprecierea. Liberalii cer ANCHETĂ la Ministerul Finanțelor

Președintele Comisiei economice a Senatului – liberalul Florin Cîțu – îl somează pe Eugen Teodorovici, pe Facebook, să demareze o anchetă în cadrul Ministerului Finanțelor pentru a identifica persoana care ”vinde informații confidențiale”, întrucât Liviu Dragnea și Darius Vâlcov și-au dezvoltat apucătura de a prezenta pe Facebook, cu nonșalanță, cifre și informații economice pe care încă nu ar fi trebuit să le dețină, fapt care comportă o serie de implicații.

De asemenea, Câțu îl acuză pe Dragnea că a premeditat creșterea inflației și deprecierea.

Podul.ro vă prezintă acuzațiile senatorului PNL

”Eugen Teodorovici, este responsabilitatea ta!

În prima ședință a comisiei de buget, finanțe și piață de capital din Senat îi vor cere lui Eugen Teodorovici să înceapă URGENT o anchetă în cadrul MFP pentru a identifica persoana care vinde informații confidențiale.

Sunt deja două cazuri grave cu oameni din afara ministerului care publică informații primite/cumpărate de la cineva din interiorul ministerului.

Eugen Teodorovici trebuie să găsească urgent vinovații și să-i demită. În același timp trebuie ca statul român să ceară daune materiale. O mare parte din costul împrumuturilor este explicat de astfel de situații de manipulare a informațiilor confidențiale. (…)

Dragnea recunoaște corupția din Ministerul Finanțelor Publice și că a premeditat creșterea inflației și deprecierea.

Dragnea a prezentat public două informații pe care instituțiile statului trebuie să le folosească imediat:

1. a publicat cifra veniturilor la buget, deși această informație nu este încă publică. Informația ESTE CONFIDENȚIALĂ.

Instituțiile statului trebuie să înceapă URGENT o anchetă la MFP să vadă cum au ajuns aceste informații în public înainte de a fi prezentate oficial. Cei care au dat aceste informații trebuie să răspundă personal.

2. Prezentând datele pentru creșterea economică nominală ca pe un succes, Liviu Dragnea confirmă că a premeditat creșterea prețurilor și deprecierea monedei naționale. Doar acestea cresc PIB nominal. PIB crește din PIX de aceea nu se simte nicăieri creșterea.

Acum toată lumea înțelege de ce anul trecut Dragnea CEREA IMPERATIV conducerii BNR să nu crească dobânzile.

ȚINTA – inflație cât mai mare.

2a. Doar dictatorii prezintă datele nominale pentru PIB ca pe un succes. Folosind acest criteriu Romania o ducea cel mai bine în anii '90.

Vă dați seama cât de gravă este situația dacă au ajuns să manipuleze în acest hal?

În 2018 creșterea economică REALĂ este în jur de 3,8%, iar la aceasta se adaugă rata inflației de 7.2%.

Vom mai discuta despre aceste manipulări ordinare”, scrie Florin Cîțu.  

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.