ACUZAȚII grave vizând noua OUG: CUM impun Dragnea și Toader SALVAREA și spălarea politicienilor penali EXCLUSIV


ACUZAȚII grave vizând noua OUG: CUM impun Dragnea și Toader SALVAREA și spălarea politicienilor penali EXCLUSIV

Juristul Péter Eckstein-Kovács – fost lider UDMR, fost parlamentar și președinte al Comisiei juridice a Senatului – explică, în exclusivitate pentru Podul.ro, ce se ascunde în spatele noii OUG fluturate de Tudorel Toader, expunând totodată, punctual, pașii pe care ministrul Justiției îi face pentru a-i salva de pușcărie și pentru a-i spăla pe infractorii politici.

Precizăm că Péter Eckstein-Kovács a demisionat din UDMR, în luna iunie, în semn de protest față de cârdășia Uniunii cu PSD și ALDE în ceea ce privește mutilarea Legilor Justiției.

Podul.ro vă prezintă declarațiile juristului.

Decizia CCR vizând protocoalele stârnește o serie de controverse firești, având în vedere urmările pe care PSD și ALDE vor să le impună. Totuși, în minuta deciziei, judecătorii CCR precizează că instanțele de judecată vor aprecia efectele de la caz la caz, dacă s-au produs sau nu, având în vedere protocoalele.

Duminică, ministrul Tudorel Toader a ieșit public și a anunțat acte normative cu scopul de a se impune o reglementare uitară a acestei situații: adică, vrea să bage toate dosarele în aceeași oală pentru a-i salva pe politicienii certați cu legea. Adică judecătorii CCR au spus ceva, iar Tudore Toader interpretează de capul lui și vrea să ducă decizia într-o altă direcție. Vrea ca soluția finală să fie impusă prin lege de Guvern sau de Parlament – adică nu de le caz la caz, ci o lege care să le vizeze pe toate, legea având, o știm cu toții, un caracter obligatoriu.

Este vorba despre o deturnare a deciziei CCR (care, oricum, a păstrat de la bun început o serie de aspecte interpretabile), o acțiune cu dedicație care are obiectivul de ai salva de pușcărie și de a-i spăla pe infractorii politici, pe clienții acestora, dar și de a-i scăpa de spectrele unei apropiate condamnări la închisoare cu executare pe unii politicieni, printre care se numără și Liviu Dragnea, șeful PSD.

Tudorel Toader intenționează să impună o OUG în acest sens. Ce nevoie avem de OUG? Care-i urgența? Astfel de chestiuni se fac, de regulă, în Parlament. Toate aceste acțiuni arată intensificarea ofensivei PSD-ALDE împotriva Justiției pentru salvarea penalilor de condamnări și din pușcării. Este vorba despre un profund dispreț față de lege și deomocrație”,  a declarat Péter Eckstein-Kovács, în exclusivitate pentru Podul.ro.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.