Ambasada Suediei ironizează politicienii corupți din România: poza care a stârnit numeroase reacții


Ambasada Suediei ironizează politicienii corupți din România: poza care a stârnit numeroase reacții

Atacurile la statul de drept ale celor din coaliția guvernamentală PSD-ALDE continuă. Tudorel Toader a anunţat duminică, 20 ianuarie, la un post tv că Ministerul Justiției a elaborat proiectul de ordonanță de urgență prin care se vor putea contesta sentinţele decise de completurile de cinci judecători constituite nelegal. 

Cu acest prilej, Ambasada Suediei a publicat o nouă postare care devine virală pe internet. Concret, oficialii suedezi la București au făcut referire indirect la gradul de corupție din România într-un mod inedit. Au profitat de trend-ul #10YearChallange pentru a prezenta o imagine care transmite faptul că între 2008 și 2018 Suedia nu a avut niciun parlamentar sau ministru condamnat pentru corupție. Puteți vedea poza AICI.

Comentariile românilor au fost pe măsura postării:

"Se rezolvă și la noi, în curând nu o să mai fie nimeni condamnat."

"Noi ăștia care nu știm suedeza, avem șanse să ne mutăm în Suedia? E un “must”, sau..?"

"Mi se pare firesc ca nordicii sa scoata niste troli draguti. gg ppl"

"You don’t have Codruta Kovesi, that’s why!! :))"

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.