Claudia Pîrvoiu, mesaj tranșant pentru electorat: Opoziția nu înseamnă doar PLUS, iar PLUS nu înseamnă doar Cioloș! Sunt oameni valoroși și în USR și în PNL!


Claudia Pîrvoiu, mesaj tranșant pentru electorat: Opoziția nu înseamnă doar PLUS, iar PLUS nu înseamnă doar Cioloș! Sunt oameni valoroși și în USR și în PNL!

Dacian Cioloș este în centrul atenției publice în România. Marius Oprea, istoric și jurnalist, a dezvăluit că în spatele formațiunii politice PLUS, a cărui lider este fostul premier, se află casa de avocatură a securistului Alexandru Iordache (citiți AICI materialul cu pricina). Reacțiile opiniei publice au fost împărțite,iar o parte din tabăra votanților PLUS au dat de înțeles că ar face confuzie între Dacian Cioloș ca om politic și opoziția față de PSD. De altfel, alți cetățeni au fost contrariați nu neapărat de informațiile pe care istoricul Marius Oprea le-a publicat, ci de felul în care Dacian Cioloș a ales să răspundă acuzațiilor și vă reamintim două mențiuni ale fostului premier: 1. i-a stigmatizat pe toți românii ca având conexiuni cu Securitatea; 2. s-a străduit să combată dezvăluirea lui Marius Oprea încercând să îl decredibilizeze prin faptul că poartă numele de familie al generalului izmene.

Redacția Podul.ro vrea să sublinieze că opoziția are numeroși oameni de valoare, iar anti-PSD-ismul nu poate fi redus la o singură persoană, aspect reflectat tranșant și de jurnalista Claudia Pîrvoiu printr-o postare publicată duminică, 20 ianuarie, pe rețeaua socială Facebook: 

"Mi se pare periculos pentru democrație să promovezi ideea că opoziția stă într-un singur om. Nu avem nevoie de un Mesia construit artificial.

Nu înțeleg de ce se tot rostogolește ideea că dacă îl critici pe Cioloș, vom rămâne încă 5 ani cu PSD la putere, pe principiul "dai în mine, dai în fabrici și uzine". Opoziția este făcută de echipe de oameni, nu de unul singur. Și fie vorba între noi, ce bătălii politice duce Cioloș în persoană cu PSD și ALDE? Sunt așa de slabe reacțiile sale încât nici nu le simți. Lozinci și platitudini, atât reușește să scoată!

Opoziția nu înseamnă doar PLUS, iar PLUS nu înseamnă doar Cioloș. Sunt oameni valoroși, care au mesaje reale de transmis și cu potențial în politică, și în USR, și în PNL, și in PLUS. Dacă îi vom vedea și pe ei, nu vom sta cu PSD și ALDE încă cinci ani. Însă vom mai sta cu ei cinci ani, dacă ne vom încăpățâna să căutăm un Mesia. Hai să depășim principiile astea de sectanți! Chiar avem ce să votăm pentru a elimina PSD si ALDE de la putere.

Trebuie să învățăm să fim și noi corecți, dacă vrem o clasă politică cinstită. Am constatat zilele acestea cu câtă ușurință judecăm cu dublă măsură. Dacă am fi auzit despre oricare dintre cei de la guvernare că taică-su a fost un securist care l-ar fi anchetat pe altul de la Plus, am fi luat foc cu toții: "nenorociții ăștia de securiști, nu mai scăpăm de ei niciodată! Acum au ajuns copiii lor la putere". În fine, cam așa ar fi fost reacțiile noastre. Dar când e invers, nu știm cum să căutăm mai multe scuze.

Așa cum am găsit scuze și pentru declarația halucinantă a lui Ciolos că oricine ar putea avea legături cu securitatea. Este o declarație jignitoare pentru un popor întreg și încă nu am vazut să-și fi cerut scuze pentru ea. Update Am văzut că a încercat o formă ușoară de scuze...

Și încă o dată: Avem ce să votăm, nu totul stă în Cioloș. Sunt oameni foarte buni în USR. Sunt unii și în PLUS și chiar și PNL. De altfel, dacă Cioloș ar fi de bună credință, ar face un pas în spate până s-ar lamuri lucruri, și i-ar lasa pe alții în fața lui. Nu dau nume, ca să nu se interpreteze, dar sunt oameni care ar putea face treaba bună", a scris Claudia Pîrvoiu pe Facebook

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.