Iohannis stârnește vrajbă în PSD. Baronii îl ACUZĂ pe Dragnea că NU o vrea pe Olguța în Guvern! EXCLUSIV SURSE


Iohannis stârnește vrajbă în PSD. Baronii îl ACUZĂ pe Dragnea că NU o vrea pe Olguța în Guvern! EXCLUSIV SURSE

Președintele Klaus Iohannis a reușit să amplifice, de o manieră indirectă, zâzania subterană dintre fostul ministru al Muncii, Olguța Vasilescu, și șeful ei pe linie de partid, dublul condamnat Liviu Dragnea.

Potrivit surselor Podul.ro, o serie de ”grei” ai PSD (printre care baronul de Olt, Paul Stănescu, și fostul premier Mihai Tudose) sunt ferm convinși că, în realitate, pe Dragnea îl ”aranjează” de minune noul conflict dintre palate, fiindcă blochează accesul Olguței Vasilescu în Guvernul Dăncilă, în condițiile în care, în pofida aparențelor atent cultivate de ambele părți, relațiile dintre cei doi se răcesc de la o zi la alta.

Ezitări și tratative

În ceea ce o privește pe Olguța Vasilescu, primele suspiciuni ale lui Dragnea au apărut după măcelul săvârșit de Jandarmerie pe 10 august, în Piața Victoriei, când a răbufnit rebeliunea facțiunii Paul Stănescu-Adrian Țuțuianu-Gabriela Firea-Marian Neacșu. În primele zile ale frondei, neștiind încă în ce parte urmau să se incline sorții izbânzii, Olguța Vasilescu a ezitat să intre activ în luptă alături de gruparea Dragnea (din care a făcut parte până în acel moment). Mai mult chiar, a purtat numeroase discuții cu Paul Stănescu, de care o leagă o veche prietenie – dar și o îndelungată colaborare: de notat că cei doi au desfășurat o serie de lucrări edilitare apelând la aceeași firmă (preferată de baronul de Olt). La momentul respectiv, inerția Olguței Vasilescu a stârnit semne de întrebare, cu atât mai mult cu cât la urechea teleormăneanului au ajuns zvonuri despre tratativele cu Stănescu.

Operațiunea ”Înregistrări la PSD Dâmbovița”

Pe măsură ce Dragnea și-a ”blindat” susținerea în CEx (aruncând în stânga și-n dreapta cu ministere, sinecuri, locuri eligibile pentru PE ș.a.m.d., ca la iarmaroc), Olguța Vasilescu i s-a realăturat oficial, însă a evitat să dea curs unor clinciuri cu Paul Stănescu. De notat că în acele momente lui Claudiu Manda i s-a făgăduit un loc eligibil pe lista pentru Parlamentul European. Însă intrarea totală în luptă a Olguței Vasilescu avea să aibă loc numai pe fundalul controversatului scandal al înregistrărilor de la PSD Dâmbovița, când Liviu Dragnea și acoliții săi (printre care Rovana Plumb) au coordonat ”transpirarea” în presa de partid a deja celebrelor înregistrări care-l au ca protagonist pe Adrian Țuțuianu.  În condițiile în care  baronul de Dâmbovița i-a catalogat drept ”proști” pe Manda și pe Vasilescu, aceasta din urmă a fost nevoită să iasă la rampă și să sară la beregata liderilor contestatari. Principala miză a aruncării înregistrărilor în presă a fost ”legitimarea” excluderii lui Adrian Țuțuianu. O miză secundară a constat în incitarea liderilor beșteliți de baronul de Dâmbovița.

O nominalizare veninoasă

A urmat episodul nominalizării Olguței Vasilescu la Ministerul Dezvoltării Regionale, episod prin care Liviu Dragnea a încercat să bage vrajbă între fostul primar al Craiovei și Paul Stănescu, pe care ”prietena” sa urma să-l înlocuiască la cârma unui portofoliu de unde baronul de Olt chiar nu intenționa să plece fără scandal. Potrivit surselor Podul.ro, Dragnea și acoliții săi au mizat de la bun început pe faptul că Iohannis (aflat în plină campanie electorală) va refuza numirea Olguței Vasilescu, ceea ce s-a și întâmplat, dar și pe faptul că iubita lui Manda dorea să scape de Ministerul Muncii. În realitate, Dragnea nu a vrut-o niciodată la șefia Ministerului Dezvoltării Regionale, fiindcă Olguța Vasilescu ar fi avut în vârful pixului banii pentru baronii din teritoriu, ceea ce l-ar fi menținut pe teleormănean într-o permanentă stare de nesiguranță (doar a pățit-o și cu Paul Stănescu, vechiu său ”prieten” de vânătoare). Una peste alta, lui Liviu Dragnea îi vine mănușă instigarea premeditată a unui nou conflict constitutional cu președintele Klaus Iohannis, pe care propaganda mediatică a PSD-ALDE încearcă să-l demonizeze și să-l prezinte ca un soi de pericol absolut.

Olguța dezminte categoric că s-ar fi certat cu Dragnea

Precizăm că Olguța Vasilescu a dezmințit categoric, luni, că ar fi avut o ceartă cu Liviu Dragnea, așa cum a speculat recent presa centrală. „Nu am cunoştinţă de asemenea lucruri pe care le văd în spațiul public. S-a aruncat că m-am certat cu Dragnea într-o zi de vineri. Nici măcar telefonic nu am vorbit în ziua respectivă, nu am avut niciodată o dispută cu Dragnea. Cea care a solicitat mutarea pe un alt post de ministru am fost chiar eu. Dragnea m-a avertizat atunci: <am mai mers cu tine o dată la Cotroceni pentru mandatul de premier și am știut că va fi un refuz din partea preşedintelui. E foarte posib să fie un refuz și în ceea ce te priveşte la un alt minister>”, a relatat Olguța Vasilescu, la Digi 24.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.