Eckstein șterge pe jos cu Dragnea și Toader: Vor distrugerea Justiției și SALVAREA infractorilor politici! Ne paște iliberalismul! EXCLUSIV


Eckstein șterge pe jos cu Dragnea și Toader: Vor distrugerea Justiției și SALVAREA infractorilor politici! Ne paște iliberalismul! EXCLUSIV

Juristul Péter Eckstein-Kovács – fost lider UDMR, fost parlamentar și președinte al Comisiei juridice a Senatului – avertizează, în exclusivitate pentru Podul.ro, că ”avânturile distrugătoare” ale șefului PSD-ist Liviu Dragnea și ale ministrului Justiției, Tudorel Toader, au scopul de a pulveriza Justiția, pentru a-i salva pe toți infractorii politici, aceste acțiuni vizând, finalmente, alunecarea României spre iliberalism.  

Precizăm că Péter Eckstein-Kovács a demisionat din UDMR, în luna iunie, în semn de protest față de cârdășia Uniunii cu PSD și ALDE în ceea ce privește mutilarea Legilor Justiției. Vă prezentăm declarațiile juristului.

”Datorită derapajelor, abuzurilor și atacurilor la Justiție ale PSD-ALDE, România se îndreaptă cu repeziciune într-o direcție greșită. Liviu Dragnea și acoliții săi vor să subjuge țara și să-i pulverizeze Justiția pentru a-și rezolva problemele din instanță. Sub PSD-ALDE, România alunecă abrupt spre illiberalism, ceea ce este total greșit, iar efectele asupra democrației vor fi dezastruoase. Iliberalismul promite orice, fără legătură cu realitatea, dar nu are nici cea mai mică tangență cu democrația. Nu este de bun augur ce se întâmplă în țara aceasta, cu atât mai mult cu cât România reușise să facă pași importanți în Europa.

Tot ce sper este ca președintele Klaus Iohannis și președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene să tempereze avânturile distrugătoare ale lui Liviu Dragnea și, printre mulți alții, ale lui Tudorel Toader, ministrul Justiției, care iată că o ține langa cu revocarea procurorului general Augustin Lazăr, aceasta fiind o solicitare de neacceptat cu efecte dezastruoase pentru Justiție.

Ne așteaptă un an important și tumultos: România va deține președinția rotativă a Consiliului UE și, totodată, va desfășura alegeri europarlamentare și prezidențiale. Derapajele PSD se vor accentua, inevitabil, având în vedere prăbușirea partidului certificată de toate măsurătorile sociologice. Să dea Domnul mintea de pe urmă românilor, fiindcă este crucial ca aceștia să voteze în cunoștință de cauzăam văzut cu toții ce se întâmplă când nu acordăm atenție votului și la putere ajung politrucii PSD!

Ideal ar fi ca într-un viitor mai mult sau mai puțin îndepărtat PSD să dispară de pe scena mare a politicii românești. Locul partidelor vechi și nereformate trebuie luat de partide noi, pro-europene și ancorate în realitățile României. Sper ca și UDMR să revină la realitate și să nu mai susțină atacurile coaliției PSD-ALDE la adresa Justiției și democrației – este greșit și jenant că se pretează la așa ceva! În rest, este important să rămânem vigilenți și să taxăm orice derapaj al PSD-ALDE, fiindcă urmează un an tumultos. La mulți ani români, la mulți ani România!”, a declarat Péter Eckstein-Kovács, în exclusivitate pentru Podul.ro.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.