VIDEO Un an proteste zilnice în fața sediului PSD Sibiu aniversate într-un mod inedit: pe melodia We will rock you


VIDEO Un an proteste zilnice în fața sediului PSD Sibiu aniversate într-un mod inedit: pe melodia We will rock you

Mișcarea civică ”Vă vedem din Sibiu” a strâns marți aproximativ 200 de oameni în fața sediului PSD, spațiu denumit ”Zona liberă de corupție”, pentru a marca un an de manifestații zilnice. Protestul mut s-a încheiat cu oamenii cântând în cor melodia ”We will rock you” a trupei Queen.

”Am fi vrut să spunem ca aniversăm 1 an, dar aniversările sunt despre sărbătoare, în timp ce protestul nostru este despre revoltă. Ne adunăm mâine în ZLC în cea de-a 365-a zi de flashmob, încercând să reconstituim ziua de 11 decembrie 2017. Vă așteptăm să veniți cu obiecte care amintesc de protestele Va vedem din Sibiu, cu haine groase care să țină de cald întreaga zi, scaune pliante, hrană pentru corp & suflet, în fine, tot ceea ce ne-a ajutat să ne organizăm & să rezistăm în acele zile de început”, au scris cei de la ”Vă vedem din Sibiu” pe pagina de Facebook în ziua premergătoare aniversării.

La ora 19:00, mișcarea civică îi invită pe sibieni la o agora:

”E seara în care ne adunăm în jurul focului metaforic, ca să dezbatem unde suntem după un an de protest. Îi vom avea alături în demersul nostru civic pe prietenii de la Forum Apulum, care vin special de la Alba Iulia ca să ne fie alături”, au scris ei pe Facebook.



Sursa foto: Turnul Sfatului

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.