Augustin Zegrean: OUG pentru Codurile Penale va avea efecte DEZASTRUOASE! Urmează BLOCAJE în Justiție! EXCLUSIV


Augustin Zegrean: OUG pentru Codurile Penale va avea efecte DEZASTRUOASE! Urmează BLOCAJE în Justiție! EXCLUSIV

Fostul președinte al Curții Constituționale – l-am numit pe juristul Augustin Zegrean – susține, în exclusivitate pentru Podul.ro, că efectele controversatei OUG privind adoptarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală vor fi dezastruoase pentru Justiție.

Vă prezentăm declarațiile lui Augustin Zegrean.

”O OUG pentru adoptarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală nu este absolut deloc normală! De unde toată această grabă a coaliției PSD-ALDE? Eu știu că o lege declarată neconstituțională se întoarce la Parlament, acolo unde este pusă în acord cu respectiva decizie a Curții Constituționale.

Acum însă, coaliția PSD-ALDE amestecă lucrurile, ceea ce nu este normal! Cu alte cuvinte, articolele care nu au fost demolate de judecătorii CCR vor fi trecute prin intermediul unei OUG. În schimb, articolele care rămân în urmă vor lua calea Parlamentului și încă nu ne este deloc clar dacă, finalmente, vor avea parcurs de lege sau vor fi adoptate tot prin intermediul unei OUG. Consecințele pot fi dezastruoase.  

Este foarte ciudat ce face acum coaliția PSD-ALDE. Există legături mari, complexe între multe dintre articolele care vor fi trecute prin intermediul OUG și cele care vor rămâne în Parlament și care vor avea un parcurs pe care noi astăzi nu-l cunoaștem. Nu-i normal să faci Codurile din părți, fiindcă întreaga activitate a Justiției va avea de suferit. Nu poate să funcționeze Codul Penal în felul acesta! Aici se va ajunge, la un astfel de blocaj”, a declarat Augustin Zegrean, în exclusivitate pentru Podul.ro.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.