Unul din dosarele mușamalizate ale lui Dragnea: episodul "grupul infracțional-vânătoresc"


Unul din dosarele mușamalizate ale lui Dragnea: episodul "grupul infracțional-vânătoresc"

Jurnalista Carmen Dumitrescu de la publicația liberinteleorman.ro vine cu un nou episod de dezvăluiri ce-l vizează pe președintele PSD, Liviu Dragnea. Concret, un dosar care relevă acțiunile "grupului infracțional-vânătoresc" din Teleorman, ce-l avea cap de listă printre acuzați pe Dragnea, a fost plimbat ani în șir de la o instituție la alta, din 2010 până în 2016, când a fost emisă Ordonanța de Clasare.

CITIȚI ȘI AICI: Noi DEZVĂLUIRI! Dragnea a beneficiat de fonduri de vânătoare cadou de pe urma semnăturilor ale unor persoane decedate

Vă prezentăm în cele ce urmează un fragment din articol: 

"O tergiversare ca la carte

Fostul director al Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Teleorman, Emil Zlate, privește acum în urmă cu dezgust. Deși s-a luptat vreme de ani întregi pentru a ajuta organele de anchetă să scoată adevărul la suprafață, rezultatele au fost dezamăgitoare: “Eu am făcut plângerea la Parchet în ianuarie 2010, iar ei mi-au dat clasarea în 2016. Deci șase ani de zile le-a luat să plimbe dosarul de la Poliția Județeană la Parchetul Turnu Măgurele și apoi la Parchetul Județean, apoi la Curtea de Apel București, a fost și pe la DNA, s-a trimis înapoi în Teleorman și până la urmă, procurorul zice că într-adevăr s-au eliberat elemente ireale, dar cei care le-au semnat nu au știut ce semnează. Asta e justificare de clasare a unui astfel de dosar?”

Practic, vreme de șase ani, dosarul s-a plimbat între instituții, determinând fiecare instituție să delege răspunderea alteia, numai pentru că în capul listei celor acuazați se găsea numele Liviu Nicolae Dragnea. Și ca să fie mai clar, vom explica acest traseu complex, care însă nu a dus nicăieri. Dosarul a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman pe data de 28 ianuarie 2011. Pe 13 ianuarie, el fusese înregistrat și la Parchetul de pe lângă judecătoria Turnu Măgurele. Prin Ordonanța nr.98/P/2011 din martie 2011 s-a dispus declinarea competenței de soluționare Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman, în motivarea declinării arătându-se faptul că Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman este organ prim sesizat, ceea ce constituia o bună justificare pentru clasica spălare pe mâini. Prin procesul verbal din 28 ianuarie 2011, organele de poliție din cadrul IPJ Teleorman s-au sesizat cu privire la faptul că Petre Rădan (angajat al Teldrum și om de bază al lui Dragnea) ar fi întocmit în fals adeziuni ale proprietarilor de terenuri agricole și le-a folosit la Minsterul Pădurilor și Mediului în vederea atribuirii directe a unor fonduri de vânătoare din Teleorman și obținerii unor beneficii în valoare de 100.000 de euro. În 2012, Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman se spală și el pe mâini de această afacere murdară și dispune declinarea competenței de soluționare a cauzei în favoarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București. În același an, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel retrimite dosarul spre soluționare Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman. Cumva, dosarul a ajuns și la DNA, dar, surpriză!, DNA – Serviciul Teritorial București își declină competența către Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman, unde dosarul a mai stat pe tușă până în 2016, când a fost emisă și faimoasa Ordonanță de Clasare din care reiese că falsuri au fost, dar ele nu s-au comis cu intenție", a scris jurnalista Carmen Dumitrescu pentru publicația liberinteleorman.ro. 

Citiți AICI materialul integral

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.