Când și cum va DEMISIONA Corina Crețu din PSD! Dedesubturile războiului cu Dragnea EXCLUSIV


Când și cum va DEMISIONA Corina Crețu din PSD! Dedesubturile războiului cu Dragnea EXCLUSIV

 Potrivit surselor Podul.ro, comisarul european pentru politică regională – am numit-o pe încă PSD-ista Corina Crețu (de 11 ani la Bruxelles) – își va da demisia din partidul celor trei trandafiri, în ianuarie sau la începutul lui februarie, când se va înregimenta oficial în Pro România, pe post de vicepreședinte, urmând să candideze la Parlamentul European, alături de ex-premierul Victor Ponta și de fostul vicepremier Daniel Constantin. Aceasta în condițiile în care Liviu Dragnea și acoliții săi au decis să nu-i ofere Corinei Crețu un loc pe lista pentru PE.

De notat că unicul aspect care ar putea modifica scenariul de mai sus – pe care Crețu l-a consimțit, în urma unor repetate discuții cu vechii ei prieteni și colaboratori, Victor Ponta și Ioan Rus, liderul de altădată al așa-numitului Grup de la Cluj – ar fi o prăbușirea a lui Liviu Dragnea de la șefia PSD, ceea ce este de-a dreptul imposibil într-un viitor apropiat, cu atât mai mult după înfrângerea categorică suferită, în trei CEx-uri succesive, de gruparea baronilor contestatari. Cu Dragnea la butoanele PSD, Crețu nu are nici cea mai mică șansă pentru o nouă candidatură la PE din partea social-democraților.

O preferă pe Rovana

În schimb, potrivit surselor Podul.ro, teleormăneanul consideră că Rovana Plumb e numai bună pentru un fotoliu de eurodeputat, deși România este codașa UE în ceea ce privește absorbția și atragerea de fonduri europene, în timp ce sus-numita se află la conducerea Ministerului Fondurilor Europene. Dacă nu ar fi beneficiat de imunitate parlamentară, Plumb ar fi fost trimisă în judecată, alături de Sevil Shhaideh, în Dosarul ”Belina”. Aceleași surse susțin că pe lista pentru PE a dat din coate și a reușit să ajungă și senatorul Claudiu Manda, iubitul Olguței Vasilescu (recent rămasă fără minister).

Cronica unui conflict vechi

În realitate, Corina Crețu a intrat în colimatorul lui Liviu Dragnea la începutul anului trecut, imediat după impunerea tenebroasei OUG 13, când a criticat actul normativ pe Facebook, fapt taxat de teleormănean, cu viteza luminii, pe grupul WhatsApp al comunicatorilor PSD. Ulterior, conflictul a degenerat rapid, în condițiile în care Corina Crețu a refuzat categoric să facă lobby la Bruxelles în favoarea mutilării Legilor Justiției și a tuturor celorlalte derapaje și iliberalisme de conjunctură ale guvernării PSD-ALDE, culminând cu măcelul săvârșit în Piața Victoriei, pe 10 August, cu aportul Jandarmeriei. Bunăoară, Crețu nu a susținut niciodată punctul de vedere oficial exprimat de Cabinetul Dăncilă, potrivit căruia Jandarmeria ar fi ”salvat” România de la o... violentă lovitură de stat (scenariu halucinant pe care propaganda rusească l-a rostogolit în online chiar în seara zilei de 10 August, prin intermediul unui ”articol” Sputnik în care era citat și fostul jurnalist Bogdan Chirieac).

Darius și Codrin

Gâlceava dintre Crețu și Cabinetul Dăncilă (pe marginea inerției premeditate în ceea ce privește proiectele necesare atragerii de bani europeni) reprezintă doar ultimul episod al unui conflict îndelungat în care Liviu Dragnea nu este dispus să facă vreo concesie. Este motivul pentru care fosta protejată a nomenklaturistului Ion Iliescu este bălăcărită în haită de ”comunicatorii” și tovarășii infractorului dublu condamnat Liviu Dragnea, printre care îi numim pe Darius Vâlcov și Codrin Ștefănescu.

Inevitabilul scandal

În această ordine de idei, nu este total exclus ca pe fundalul degenerării acestui conflict, Corina Crețu să profereze, finalmente, o serie de acuzații dure și oficiale la adresa lui Dragnea, fapt ce i-ar putea ”justifica” o viitoare epurare, via CEx, iar comisarul ar avea posibilitatea de a poza, la fel ca Victor Ponta și mulți alții, într-o victimă a lui Dragnea. Dincolo de aceste aspecte, fie că ruperea Corinei Crețu de PSD se va face printr-o demisie calculată (așa cum s-a decis în prezent), fie că va fi rezultatul unei excluderi, este cert că social-democrații își vor spăla, din nou, rufele murdare în public.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.