Cum se răzbună baronii pe Dragnea! Miza imediată: debarcarea de la șefia Camerei Deputaților EXCLUSIV


Cum se răzbună baronii pe Dragnea! Miza imediată: debarcarea de la șefia Camerei Deputaților EXCLUSIV

Tărăboi de proporții în Parlament: coaliția PSD-ALDE a pierdut majoritatea parlamentară, iar opoziția forțează debarcarea din funcție a președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, și cea a vicepreședintelui Florin Iordache.

Potrivit surselor Podul.ro, dublul condamnat Dragnea a fost lucrat, în principal, chiar de liderii oponenților săi din PSD – baronii Mihai Tudose, Marcel Ciolacu și Paul Stănescu, laolaltă cu exclușii Adrian Țuțuianu și Marian Neacșu – care și-au instruit deputații la absenteism și revoltă. Aceleași surse ne-au precizat că, de-a lungul ultimelor zile, rebelii Țuțuianu, Stănescu, Tudose și Neacșu au purtat discuții aplicate pe o serie de strategii anti-Dragnea. Pulverizarea majorității parlamentare PSD-ALDE este, în prezent, marea miză a baronilor care-l contestă pe teleormănean. Dacă PSD-ALDE ar mai fi deținut, într-adevăr, frâiele majorității parlamentare, controversatul Florin ”Altă întrebare” Iordache ar fi supus votului solicitarea opoziției, tocmai pentru a demonstra soliditatea și forța coaliției. Dar nu mai este cazul de așa ceva.  

Roman: ”PSD-iștii se tem de ai lor!”

Contactat de Podul.ro, deputatul liberal Florin Roman susține că baronii contestatari și-au pus din plin umărul la facilitarea situației din plenul Camerei Deputaților. ”Dovada clară că PSD și ALDE au pierdut majoritatea parlamentară este faptul că, astăzi, Florin Iordache a refuzat abuziv să supună votului solicitarea opoziției privind revocarea lui Liviu Dragnea de la șefia Camerei Deputaților. Dacă ar mai fi existat o majoritate, cât de fragilă, PSD ar fi acceptat votul. Prin refuzul său abuziv, Florin Iordache a încălcat Constituția României și merită să fie demis din funcția de vicepreședinte al Camerei Deputaților. Iordache a refuzat activitatea opoziției în spiritul Constituției și al tuturor reglementărilor și regulamentelor în vigoare. În primul rând, PSD-iștii se tem de ai lor! De aici vine toată această viermuială. Dacă analizăm cu atenție situația, vom observa ce lideri ai PSD au absentat astăzi din Parlament – printre aceștia se numără Mihai Tudose și Marcel Ciolacu, unii dintre principalii contestatari ai lui Liviu Dragnea. Pe de altă parte, sunt mulți deputați PSD-iși care nu-l mai înghit pe Dragnea! Pe teremen scurt – câteva zile, poate o săptămână – PSD își va mai păstra majoritatea, recurgând la diverse cârpeli și evitând abuziv voturile în plen, dar, pe termen lung, Liviu Dragnea se află în pană de soluții. Cred că, în curând, se va alege praful și pulberea de mult trâmbițata majoritate parlamentară PSD-ALDE. Toate semnele indică acest lucru”, a declarat Florin Roman, în exclusivitate pentru Podul.ro.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.