Trei parlamentari AUR, Daniel Cătălin Ciornei, Tiberiu Claudiu Bârstan și Mihai Bogdan Negoescu (toți deputați, foto sus, de la stânga la dreapta), ar fi participat la mitingul de duminică seara din centrul Bucureștiului, după invalidarea candidaturii lui Călin Georgescu, și sunt suspectați de poliție că ar fi “coordonat” activitățile manifestanților, au declarat surse apropiate anchetei.
Sursele au precizat că, în momentul în care au izbucnit violențele dintre manifestanți și forțele de ordine, deputații AUR ar fi părăsit zona (ceea ce nu este chiar adevărat, deputatul Bârstan având o transmisiune de la fața locului chiar din momentul ciocnirilor dintre manifestanți și forțele de ordine, pe lângă el trecând diverși cetățeni plini de sânge, vezi VIDEO mai jos)
De altfel și liderul AUR, George Simion, a avut, duminică seară, o intervenție video halucinantă, parlamentarul vorbind despre „jupuirea” celor care ar fi comis „lovitura de stat”.
Potrivit Antena 3, cei trei parlamentari ar fi fost identificați ca participanți la protest și cel mai probabil vor fi chemați la audieri. Polițiștii și jandarmii vizionează imaginile din zonă, inclusiv cele de pe camerele de supraveghere din Centrul Istoric. Totuși, Mihai Bogdan Negoescu pare să fie, duminică seară, pe un aeroport (posibil Timișoara) atunci când adresează suveranișilor un mesaj video. Vezi AICI
Peste 500 de persoane care au participat la protestul de duminică seară din Bucureşti, după respingerea candidaturii lui Călin Georgescu, au fost legitimate, au anunţat, luni, reprezentanţii Jandarmeriei.
Instituția a mai precizat că 13 jandarmi au fost răniţi, patru dintre ei fiind încă în spital. Au fost întocmite acte de sesizare penală pentru 11 infracţiuni.
„Până la această oră, peste 500 de persoane au fost legitimate în zona protestului, iar în baza filmărilor operative şi a celor din spaţiul public urmează să fie identificate şi probate persoanele care au comis fapte antisociale noaptea trecută”, au transmis, luni, reprezentanţii Jandarmeriei.
Potrivit acestora, în urma violenţelor, 13 jandarmi au fost răniţi sub diferite forme, având următoarele afecţiuni: lovitură în zona cervicală, traumatism cranio-facial, traumatism la genunchi şi contuzie la gleznă.
”Patru dintre aceştia încă se află internaţi în spital, având nevoie de îngrijiri suplimentare. De asemenea, până la acest moment, jandarmii au întocmit trei acte de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârşirii a 11 fapte penale”, au mai transmis reprezentanţii Jandarmeriei.
Este vorba despre patru fapte de ultraj, cu patru autori, patru fapte de tulburare a ordinii şi liniştii publice, cu patru autori şi trei fapte de distrugere, cu trei autori.
În acelaşi context, au fost aplicate opt sancţiuni contravenţionale, în valoare de 3.200 de lei.
”Subliniem faptul că este regretabil şi îngrijorător modul în care unele persoane au înţeles să îşi exercite dreptul la liberă exprimare şi au decis să provoace asemenea violenţe, totodată distrugând şi o parte a mediul ambiant din Centrul Istoric al Capitalei: geamuri ale unor societăţi comerciale, distrugere mobilier stradal şi pavaj pietonal, incendiere pubele de gunoi. De asemenea, un autoturism aparţinând unui post de televiziune a fost avariat. În urma acestei situaţii, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au întocmit, din oficiu, un dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere”, a mai transmis Jandarmeria.