Marcel Ciolacu nu are emoții în legătură cu Nordis: „Dorm foarte bine! Câte șapte-opt ore pe noapte”


Marcel Ciolacu nu are emoții în legătură cu Nordis: „Dorm foarte bine! Câte șapte-opt ore pe noapte”

Marcel Ciolacu, fost vâslaș în barca infractorului Liviu Dragnea, a declarat la postul de televiziune deținut de fugarul Sebastian Ghiță, România TV, că nu are nici cea mai mică îngrijorare în legătură cu dosarul Nordis. Ba chiar doarme „foarte bine” și că s-ar fi „investit” foarte mult în acest subiect pentru a se crea emoție. 

„Categoric da. Categoric. M-a mai întrebat lumea și m-au întrebat colegi și prieteni, oamenii apropiați, 'dom'le, cum ai depășit perioada?' Și din familie - 'cum îți e?' Să știți că dorm foarte bine. Dorm câte șapte-opt ore pe noapte. Bine, dacă nu sună domnul Raed Arafat sau ministrul Apărării. (...) Nu am absolut nici cea mai mică îngrijorare. Dacă dumneavoastră ați mers într-un concediu cu un prieten acum cinci ani, sau v-ați văzut la o berărie acum cinci ani, sau ați mâncat cu el și după cinci ani persoana respectivă încalcă legea, face ceva. (...) Apar pozele cu dumneavoastră, cu persoana respectivă. Sau v-ați deplasat cu el nu știu unde. Ce vină aveți dumneavoastră?", a spus Ciolacu.

„Eu nu mă plâng acum. E un lucru depășit. Și până la urmă, fac politică, nu fac balet. Dar acest lucru s-a întâmplat. Nu am nici cea mai mică problemă, n-am nici cea mai mică emoție", a mai afirmat Marcel Ciolacu.

Procurorii DIICT au indicat în referatul adresat instanțelor atunci când au propus arestarea preventivă a mai multor suspecți în dosarul Nrodis (încarcerați și eliberați între timp) că fosta deputată PSD Laura Vicol şi soțul ei, Vladimir Ciorbă, au făcut cheltuieli de lux din banii păgubiţilor de Compania Nordis, achitând de exemplu 1,5 milioane euro pe zboruri cu avioane private sau elicoptere spre diverse destinaţii de lux de vacanţă, din ţară şi străinătate. Printre aceste zboruri se regăsesc călătoriile spre Nisa și Madrid, la bordul unor astfel de avioane private aflându-se și premierul Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu și Alfred Simionis, colegii de partid ai Laurei Vicol.

Recorder a scris recent AICI despre alte zboruri efectuate de Marcel Ciolacu cu Nordis (altele decât cele dezvăluite de G4Media în toamna lui 2024)

„Se remarcă totodată și achiziția de autoturisme de lux (Ferrari, Bentley, RollsRoyce) în decursul a cca. 4 ani, pentru care s-a plătit suma de aproximativ 5 milioane euro (19.336.134 lei și 965.391 euro)”, se mai arată în referatul DIICOT.

Laura Vicol și Vladimir Ciorbă sunt acuzați că au delapidat zeci de milioane de euro din firmele din grupul Nordis și au cheltuit banii pe vacanțe, călătorii cu avioane private, achiziții de bunuri și mașini de lux. Sumele retrase proveneau de la clienții păgubiți de gruparea Nordis.

Mai multe vacanțe în străinătate ar fi plătit una din firmele grupului Nordis și pentru Anca Alexandrescu, fosta consilieră a lui Liviu Dragnea, acum propagandistă pro Călin Georgescu la Realitatea TV. 

CITEȘTE ȘI: Anca Alexandrescu, vizată de o nouă anchetă Recorder despre țepele Nordis. „Suveranista” de la Realitatea a mers în mai multe vacanțe printr-o firmă a grupului implicat în mega-escrocheria cu apartamente.

În motivarea apărută recent în legătură cu punerea în libertate a soților Vicol-Ciorbă, instanța Înaltei Curți de Casație și Justiție (unde au pătruns în ultima vreme mai multe judecătoare apropiate de PSD) arată că a ajuns la concluzia (cel puțin bizară) că banii Nordis risipiți pe avioane private și vacanțe de lux ar fi fost mai degrabă decizii de afaceri și nu delapidare. 

Instanța supremă a considerat că nu există probe suficiente pentru a demonstra că acele cheltuieli erau ilegale.

„În data de 22.06.2022, parchetul a demarat o investigație cu privire la faptul că în perioada 2019 -2021 reprezentanţii NORDIS MANAGEMENT SRL au constituit un grup infracţional organizat în vederea transferării a peste 30.000.000 lei din conturile societăţii sus-menţionate în conturile bancare aparținând numiţilor Poştoacă Gheorghe Emanuel, lvan Maria şi Matei Cristian Andrei (asociaţi şi angajaţi ai societăţii) cu diferite justificări, operaţiuni urmate de retrageri repetate de la ATM sau de retransferarea sumelor în conturile unor persoane fizice, existând suspiciunea că toate acestea au avut ca scop real însuşirea sumelor respective de către membrii grupării, investigatia in rem a durat peste 2 ani și 7 luni, timp în care, astfel cum rezultă din cuprinsul ordonanțelor de punere în mișcare a acțiunii penale, transferul de capital a continuat (până în anul 2024), aceasta în condițiile în care parchetul monitoriza actele societăților comerciale investigate.

Acest aspect relevă fie o ineficiență probatorie în cauză, fie existența unor dubii cu privire la caracterul ilicit al acestor tranzacții, ori cu privire la tipicitatea faptelor investigate”, spun judecătorii.

În continuare, potrivit motivării, procurorul trebuia să realizeze o expertiză financiară a tuturor tranzacțiilor societăților investigate.

„Omisiunea procurorului de a parcurge procedeul probatoriu al expertizei a afectat în mod substanțial determinarea la standardul suspiciunii rezonabile a legalității tuturor tranzacțiilor societăților investigate pentru a putea stabili existența și amploarea actelor de delapidare”, se arată în motivarea instanței supreme.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.