Pe parcursul unei ediții recente a podcastului realizat de George Buhnici, politologul Ioan Stanomir - profesor al Facultății de Științe Politice din cadrul Universității din București - a subliniat faptul că măsurile luate în pandemie de autorități au stârnit un puternic val de contestare în societate, iar pe cale de consecință au reprezentat un factor decisiv în ceea ce privește ascensiunea unui candidat la prezidențiale precum Călin Georgescu, despre care amintim că a fost perceput de foarte mulți cetățeni ca fiind anti-sistem.
Ioan Stanomir: Pandemia a făcut foarte mult rău. Eu pe Facebook mai urmăresc traiectoria persoanelor și să știți că pentru mulți un motiv în favoarea lui Călin Georgescu a fost reprezentat de restricțiile din pandemie. Mulți l-au votat pe Călin Georgescu din pricina acelor restricții, pentru că statul nostru, precum alte state, a comis o eroare teribilă: a luat anumite măsuri, măsurile au devenit din ce în ce mai severe, mai arbitrare, nu au fost explicate și din dictatură sanitară a devenit o dictatură politică, pentru că nu a fost vorba despre decizii medicale, ci decizii politice argumentate medical. Turbulențele au fost în toate societățile. În SUA dacă vă uitați puțin, una din faliile sociale suplimentare a fost cea din timpul pandemiei, când statele componente ale federației au aplicat politici diferite în funcție de ideologia guvernatorilor.
George Buhnici: Iar podcasturile au crescut mai ales în pandemie și mai ales pentru că la podcasturi se spuneau lucruri diferite față de televiziuni.
Ioan Stanomir: Trebuie să învățăm ceva din ceea ce s-a întâmplat în SUA. Multe din televiziuni nu au mai avut moderatori, ci inchizitori, procurori. Ca să fiu foarte explicit, îl luau pe Donald Trump, îl puneau în mijlocul lor și-l distrugeau. Și oamenii au simțit că aceea nu mai este o televiziune. (...) Donald Trump s-a adresat de exemplu lui Joe Rogan tocmai pentru că televiziunile de tipul MSNBC au acționat într-o manieră care le-a descalificat deontologic.
Vedeți video de la ora 1:18:45: