Nicolae Rațiu, despre tinerii care au picat în capcana lui CG: Nu-și pot imagina cum a fost viața în comunism / Ei văd cum e viața în Rusia?


Nicolae Rațiu, despre tinerii care au picat în capcana lui CG: Nu-și pot imagina cum a fost viața în comunism / Ei văd cum e viața în Rusia?

Nicolae Raţiu, fiul marelui om politic Ion Raţiu, le-a adresat un mesaj în mod particular tinerilor care au picat în capcana forțelor politice pro-ruse, susținându-l în prezent pe Călin Georgescu în cursa către Cotroceni. Concret, Nicolae Rațiu le-a reliefat tinerilor cât de grea a fost viața în comunism și la începutul anilor 1990, respectiv cât e de anevoios traiul în Rusia de astăzi. Afirmația au fost făcute marți, 3 decembrie, în emisiunea "Politica Zilei", realizată de jurnalista Ioana Constantin pentru B1TV. 

Ioana Constantin: Aș vrea să transmiteți și un mesaj către generația tânără, pentru că sunt foarte mulți tineri care îl cred, care îl votează pe Călin Georgescu, care votează cu partidele extremiste care au intrat în Parlament și cărora le promite un viitor mult mai bun, dar cum? O întoarcere unde? În anii 90 sau poate înainte de 1989, în comunism, respectiv o apropiere de Federația Rusă? 

Nicolae Rațiu: E clar că sunt generații care n-au avut viață sub comunism și nu-și pot imagina cum a fost viața fără libertatea de exprimare, fără libertatea de a călători în lume, să lucrezi în alte țări… Totul era închis, a fost o închisoare toată țara! Ei nu înțeleg că asta a fost. Eu îmi amintesc când am fost prima oară, în 1990, în țară și am fost impresionat incredibil cât de greu a fost în această țară, nu era nimic în magazine, era (...) trist! 

Ei văd cum e viața în Rusia? În Moscova e bine pentru oligarhi, pentru mafioții care-i susțin pe Putin, dar restul țării e săracă, n-au nimic! De asta și merg pe front, pentru că atunci când sunt uciși, familia primește bani. Ei fac asta de săraci ce sunt! Asta e viață?

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.