Victoria Referendumului pro-UE. Și permanentul pericol al Rusiei imperialiste


Victoria Referendumului pro-UE. Și permanentul pericol al Rusiei imperialiste

Victoria Referendumului pentru Integrare Europeană din Republica Moldova, în ciuda tuturor presiunilor și diversiunilor Rusiei disperate să mențină Republica Moldova într-un spațiu de vulnerabilitate și expunere, este un moment istoric pentru românii de pe ambele maluri ale Prutului! 

Acest rezultat foarte strâns de la Referendum, după o bătălie electorală presărată cu toate tehnicile agresiunilor de tip hibrid ale Rusiei, semnifică un pas decisiv către desprinderea Republicii Moldova de moștenirea sovietică și de spațiul de interes geopolitic al Moscovei. Prin votul lor, frații noștri din vechea Basarabie întorc definitiv spatele Rusiei.

Am spus mereu și repet și acum: ireversibilitatea procesului de integrare europeană a Republicii Moldova este o prioritate națională fundamentală pentru oricine simte românește la București, la Chișinău și oriunde în Diaspora românească. Nu mai spun că, în aceste zile, cred că am realizat cu toții cât de agresiv și insidios poate fi acest mecanism de propagandă, manipulare și presiune pe care îl folosește Rusia de fiecare dată când are interesul de a destabiliza și periclita direcția democratică a statelor europene. 

De asemenea, este important de amintit faptul că aceste narative anti-europene, dar și antiromânești, prin care Rusia a încercat să creeze falii în societatea din Republica Moldova nu se opresc pe malul Prutului și trebuie privite și de noi, românii de dincoace de Prut, care ne bucurăm de protecția statutului de actor european membru cu drepturi depline în NATO și UE, ca o amenințare reală și fățișă a unei Rusii imperialiste care nu a uitat niciodată să disemineze frică, minciună, teroare și manipulare pe scară largă.

Și mai este ceva: în ciuda populismului, a propagandei rusești și a celor care ventilează narativele Rusiei în spațiul public din România, integrarea europeană a Republicii Moldova este cel mai mare serviciu făcut idealului unionist. 

Votul la Referendumul constituțional din Republica Moldova este un mare DA pentru România și pentru Europa! Rusia nu va putea opri aspirațiile naționale firești ale românilor despărțiți de o istorie nedreaptă pe care nu și-au dorit-o niciodată.

De asemenea, am convingerea că Maia Sandu va învinge în turul al doilea al alegerilor prezidențiale de la Chișinău și va menține astfel direcția către democrație, bunăstare și stabilitate a Republicii Moldova care nu se va mai întoarce niciodată în bezna lumii rusești. 

Felicitări, frați români! 

Felicitări, Maia Sandu! 

Cred cu tărie într-o singură Națiune Română unită, liberă și puternică în Europa!

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.