Asemeni României, și R.Moldova îi este necesar acest program: memoria ca proiect de țară


Asemeni României, și R.Moldova îi este necesar acest program: memoria ca proiect de țară

Schizofrenia moldavă și cea turcă: 

- cu pașaport românesc și libertate de mișcare, mulți moldoveni au votat contra integrării europene;

- cetățeni ai Germaniei și beneficiari ai statului democrat și social, turcii votează pentru autocratul de Erdogan.

Concluzia? Spațiul nu este o garanție a minții. Poți fi în Gaza și să gândești liber sau în mijlocul Berlinului, dar să te raportezi tribal la existență. 

Așadar, singura soluție: suprapunerea calmă dintre geografie și timp prin practicarea unei memorii inteligente. Or, câtă vreme victima ajunge (da, sindromul cu nume de capitală nordică!) să voteze asupritorul, ceva nu s-a petrecut cum trebuia. S-a trecut superficial pe lângă chestiuni grele de semnificații. 

Asemeni României, și Moldovei îi este necesar acest program: memoria ca proiect de țară. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.