BOR ar trebui să condamne naționalismul de tip aiurit-șoșocar


BOR ar trebui să condamne naționalismul de tip aiurit-șoșocar

Pe ultima sută de metri, BOR ar trebui să condamne naționalismul de tip aiurit-șoșocar. Nu ar fi ceva nou. În țările zise secularizate, precum Germania de pildă, cuvântul episcopatului în prag de alegeri a fost un indicator de echilibru.

Știu: noi nu avem "tradiția" aceasta. Și totuși: o avem pe cea a ambiguității, precum în pragul luptei pentru România reîntregită sau a căderii regimului ceaușist. Sunt pagini care nu ne onorează deloc. 

La urma urmelor, pe scurt și fără perdea: a fi de partea democrației, a libertății, a societății formate din persoane cu inițiativă, multe chiar duse la Biserică, nu este o imixtiune de tip electoral, ci o încurajare. Pastorală.

Doxa!

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.