Dictatorul Maduro a ordonat începerea din octombrie a sezonului Crăciunului în Venezuela și s-a apucat să urle contra Bisericii Catolice, care se împotrivise hotărârii: "Poporul sărbătorește oricând vrea!" / "Domnilor cu bască, nu decretați nimic aici!"


  • ACP
  • Oct 5, 2024 16:33
  • 678
Dictatorul Maduro a ordonat începerea din octombrie a sezonului Crăciunului în Venezuela și s-a apucat să urle contra Bisericii Catolice, care se împotrivise hotărârii: "Poporul sărbătorește oricând vrea!" / "Domnilor cu bască, nu decretați nimic aici!"

Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a anunțat începerea sezonului Crăciunului în țara condusă dictatorial de el și regimul său, împotriva obiecțiilor normale ale cardinalilor Bisericii Catolice din Venezuela.  

"Crăciunul aparține poporului și poporul îl sărbătorește oricând vrea să își sărbătorească Crăciunul", a strigat Maduro la o emisiune de pe canalul de televiziune al guvernului, după ce a spus că "niște tipi în halat" au îndrăznit să afirme "că nu va fi Crăciun dacă nu îl decretează ei". 

"Nu, domnilor cu bască, nu decretați nimic aici!", a urlat Maduro, făcând referire la episcopii catolici.

Președintele socialist, care a câștigat alegerile prin fraudă anul acesta, a continuat spunând că "de la 1 octombrie până la 15 ianuarie începe sezonul Crăciunului, Revelionul și întâmpinarea anului 2025". Emisiunea s-a terminat apoi cu "aguinaldos", care sunt cântece tradiționale venezuelene pe tema Crăciunului.

A doua zi după aiuritoarele afirmații ale lui Maduro, în capitala țării, Caracas, au apărut pomi de Crăciun și alte decorațiuni pe cele mai emblematice monumente și clădiri guvernamentale din oraș.

Pe 3 septembrie a venit și răspunsul Bisericii Catolice printr-o declarație a Conferinței Episcopilor din Venezuela, în care se spune că această perioadă sfântă creștină "nu ar trebui să fie folosită în scopuri propagandistice sau politice particulare".

"Crăciunul este o sărbătoare de natură universală care comemorează nașterea Domnului nostru Iisus Hristos. Modul și timpul celebrării sale sunt responsabilitatea autorității ecleziastice, care se asigură că se păstrează adevăratul spirit și înțeles al acestui eveniment de o bogăție spirituală și istorică, care marchează nașterea Domnului nostru Iisus Hristos", se mai precizează în declarația episcopilor catolici.

Perioada de pregătire a catolicilor pentru sărbătoarea Crăciunului începe pe 1 decembrie, se mai explică în textul declarației pe care e greu de crezut că o să-l ia în considerare dictatorul Venezuelei ori altcineva din conducerea statului aflat în ghearele regimului de stânga, care a falimentat în 20 de ani Venezuela, una din cele mai prospere țări latino-americane. (sursa: AICI) 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.