Elena Lasconi, atitudine fermă împotriva vasalului Moscovei de la Budapesta, Viktor Orban: "Aș putea să cer să fie persona non grata!"


Elena Lasconi, atitudine fermă împotriva vasalului Moscovei de la Budapesta, Viktor Orban: "Aș putea să cer să fie persona non grata!"

Candidata USR la alegerile prezidențiale, Elena Lasconi, a transmis, într-un interviu acordat recent pentru Digi24, că, în ipoteza în care va ajunge la Palatul Cotroceni, va lua în calcul măsuri drastice împotriva premierului pro-rus al Ungariei, Viktor Orban, care nu de puține ori a contestat integritatea teritorială a României și, de asemenea, s-a aruncat într-o sarabandă de declarații favorabile Rusiei pe fondul războiului pe care hoardele ruse continuă să îl poate contra Ucrainei. 

Astfel, Elena Lasconi a precizat că ar lua în calcul, printre altele, să solicite întreprinderea demersurilor necesare aplicării unei interdicții în cazul lui Viktor Orban de a intra pe teritoriul României. 

Elena Lasconi: Sunt împotriva acestor declarații pe care le face prim-ministrul Orban. Este o persoană controversată, care e văzută mai mult înspre direcția Rusia, dacă mă întrebați pe mine. Aș avea o discuție cu domnia sa, dar aș fi foarte fermă. Pe teritoriul României asemenea declarații nu au ce să caute. 

Florin Negruțiu: Și dacă recidivează? 

Elena Lasconi: Voi lua măsuri în sensul acesta.

Florin Negruțiu: Adică? Îi veți interzice să vină în România? 

Elena Lasconi: Depinde de declarațiile făcute, da, cred că aș putea să cer să fie persona non grata. 

Florin Negruțiu: Premierul unei țări vecine? 

Elena Lasconi: Depinde de felul în care sunt făcute aceste declarații.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.