Scriitorul și jurnalistul Cristian Teodorescu: PNL a ajuns în situația șoricelului din fabula lui Ion Creangă: când nu încape în bortă își mai leagă și o tinichea de coadă / Ce riscă PNL, parașutându-l pe Iohannis în fruntea listei de la București pentru Senat


Scriitorul și jurnalistul Cristian Teodorescu: PNL a ajuns în situația șoricelului din fabula lui Ion Creangă: când nu încape în bortă își mai leagă și o tinichea de coadă / Ce riscă PNL, parașutându-l pe Iohannis în fruntea listei de la București pentru Senat

Scriitorul și jurnalistul Cristian Teodorescu explică, pe Facebook, faptul că PNL-ul călărit de Iohannis a ajuns în situația șoricelului din fabula lui Ion Creangă – când nu încape în bortă își mai leagă și o tinichea de coadă. 

Aceasta e o explicitare metaforică a faptului că, în plin an electoral, peneliștii găsesc de cuviință să facă o lege doar pentru beneficiul personal al unui singur om - șeful lor Iohannis – ca să îl pună primul pe lista pentru Senat la București. Rămas cu buza umflată la NATO și în UE, unde nimeni nu a vrut să-i dea o sinecură, provincialul Iohannis așteaptă de la PNL, punctează Cristian Teodorescu, ”livra de carne promisă”. 

Obedienți și pafariști, peneliștii îi hac hatârul, deși, cel puțin la București, defilarea cu Iohannis cap de listă ar putea avea efecte dezastruoase la urne. 

În cele ce urmează, Podul.ro vă prezintă comentariile scriitorului și jurnalistului Cristian Teodorescu:  

”Liberalii au ajuns în situația șoarecelui din fabula lui Creangă - cînd nu încape în bortă își leagă și o tinichea de coadă. Ei vor să-l pună pe KWI primul pe lista pentru Senat din București. Adică tocmai în orașul în care simpatia pentru Iohannis a scăzut abrupt, invers proporțional cu simpatia de care fostul primar de Sibiu a avut parte la alegerile care l-au dus de două ori la Cotroceni. Ca și cum n-ar fi destul că același Iohannis a făcut din Nicu Ciucă omul cu care PNL își încearcă norocul la prezidențiale. 

Firește că PNL ar trebui să-i fie recunoscător lui Iohannis fiindcă l-a dus de mînă la guvernare. Dar recunoștința asta s-ar putea să-i ducă pe liberali la un scor cu o singură cifră la parlamentare. N-are nimeni curaj să-i spună lui KWI cît ar costa partidul pentru șmecheria prin care o parte dintre peneliști încearcă să-l facă apt pentru Senat? Speră liberalii că Iohannis nu se va preta la o asemenea prea cinstită coțcărie? Speră de pomană, fiindcă în suficiența și aroganța lui provincială, Iohannis n-o să le spună că nu marșează la așa ceva; rămas cu buzele umflate și la NATO și la UE, KWI dă din coadă mutește, ca peștele pe uscat și așteaptă ca PNL-ul să-i dea livra de carne promisă. 

Cît despre pleșcarii și submediocrii pe care el i-a instalat în fruntea partidului, ăștia trag nădejde într-o revenire miraculoasă a lui Iohannis la simpatia de care a avut parte cînd l-a învins pe Ponta. Căci dacă el pică, nici lor n-o să le fie bine, cu toate batistuțele și doctoratele lor de sfeteriseală”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.