Zelenski anunță că a pregătit un plan de încetare a focului cu Rusia. Vrea să-l prezinte lui Joe Biden și candidaților la președinția SUA. Cele mai importante declarații emise la Forumul Ambrosetti


Zelenski anunță că a pregătit un plan de încetare a focului cu Rusia. Vrea să-l prezinte lui Joe Biden și candidaților la președinția SUA. Cele mai importante declarații emise la Forumul Ambrosetti

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că a pregătit un plan de încetare a focului cu Rusia și că dorește să îl împărtășească președintelui american Joe Biden și candidaților prezidențiali americani. 

"Am pregătit un plan și vreau să îl împărtășesc cu președintele SUA, deoarece există unele puncte care depind de Statele Unite. Sper că voi avea ocazia să arăt acest plan lui Joe Biden și candidaților la președinție și să primesc feedback. În acest moment nu am împărtășit nimic, primul contact va fi cu Biden", a spus președintele ucrainean în cursul zilei de vineri, la Forumul Ambrosetti din Italia. 

"Suntem mai aproape de sfârșitul războiului decât am fost la început", a mai punctat Zelenski, adăugând că guvernul de la Kiev a consolidat economia ucraineană prin acorduri concrete și că țara sa se apropie de sfârșitul războiului datorită pașilor făcuți până acum. 

Zelenski a susținut totodată că există dovezi, găsite între ruinele clădirilor distruse ori în înregistrările video, conform cărora forțele ruse au bombardat Ucraina cu rachete fabricate în Coreea de Nord, pe lângă rachetele și dronele de fabricație iraniană. 

Prezentă la forum, șefa guvernului Italian – am numit-o pe Giorgia Meloni – a discutat cele mai recente evoluții de pe teren și cele mai urgente nevoi ale Ucrainei înainte de iarnă, respectiv pe fondul atacurilor continue ale Rusiei împotriva populației civile și a infrastructurii critice. Ea a reiterat faptul că sprijinul pentru Ucraina reprezintă o prioritate absolută pe agenda președinției italiene a G7 și a reafirmat angajamentul continuu față de apărarea legitimă a Ucrainei și față de o pace justă și durabilă – detalii AICI.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.