Zelenski enumeră cele 4 țări care ar trebui să permită Ucrainei să atace țintele de pe teritoriul Rusiei cu armamentul cu rază lungă de acțiune


Zelenski enumeră cele 4 țări care ar trebui să permită Ucrainei să atace țintele de pe teritoriul Rusiei cu armamentul cu rază lungă de acțiune

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a enumerat miercuri patru țări care ar trebui să permită Ucrainei să folosească arme cu rază lungă de acțiune împotriva țintelor militare din interiorul Rusiei: SUA, Marea Britanie, Franța și Germania.

Zelenski a declarat această chestiune în cadrul unei conferințe de presă pe care a susținut-o la Kyiv alături de prim-ministra irlandeză Simon Harris. 

"Cu tot respectul pentru fiecare țară și cu siguranță față de partenerii noștri din Irlanda, avem nevoie de permisiunea de a folosi arme cu rază lungă de acțiune din acele țări care ne oferă aceste arme. Depinde de ele, nu de coaliția tuturor țărilor prietene. Depinde de state foarte specifice: Statele Unite, Marea Britanie, Franța, Germania", a afirmat Zelenski.

Conform președintelui Zelenski, în prezent doar aceste 4 țări furnizează, sau sunt capabile să furnizeze, tocmai acele arme cu rază lungă de acțiune care pot ajuta la alungarea Rusiei din Ucraina, respectiv să contribuie la salvarea civililor din orașele ucrainene, printre care Poltava, Lviv, Harkiv, Kyiv, Dnipro și Kryvyi Rih. Zelenski a invocat astfel orașele ucrainene care au fost vizate în ultima perioadă de atacuri masive desfășurate de hoardele ruse. 

"În fiecare zi pierdem oameni. Puterea noastră de a rezolva aceste probleme depinde de cele patru națiuni", a subliniat președintele ucrainean. (sursa: Ukrinform)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.