Dispute în coaliție, faza pe relațiile româno-turce. Rareș Bogdan îi cere socoteală lui Sorin Grindeanu, reproșându-i că "de pe vremea fanarioților nu au mai intrat atâția turci în România"


Dispute în coaliție, faza pe relațiile româno-turce. Rareș Bogdan îi cere socoteală lui Sorin Grindeanu, reproșându-i că "de pe vremea fanarioților nu au mai intrat atâția turci în România"

Într-un interviu acordat joi seară pentru Digi24, prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan i-a reproșat colegului de coaliție Sorin Grindeanu că din funcția de ministru al Transporturilor acordă un tratament preferențial companiilor din Turcia. 

"De pe vremea fanarioților nu au mai intrat atâția turci în România. (...) De pe vremea fanarioților nu au mai intrat să câștige miliarde și miliarde de bani europeni companii de pe Bosfor", a afirmat europarlamentarul PNL. 

Rareș Bogdan: Faptul că Sorin Grindeanu a venit cu un discurs extrem de agresiv la adresa PNL și încearcă să șteargă cu buretele un istoric recent care nu l-ar face să facă acest lucru, m-ar face să-l întreb, dar nu o fac pentru că eu consider că sunt teme mai importante pentru România, precum ce facem cu energia, ce facem cu agricultura, ce facem cu fondurile europene. 

Moderator: Ce ați vrea să-l întrebați? 

Rareș Bogdan: De exemplu, l-aș putea întreba: de ce de pe vremea fanarioților nu au mai intrat atâția turci în România câți au intrat în mandatul domnului Grindeanu ca ministru al Transporturilor?

Moderator: Îl faceți vinovat de...

Rareș Bogdan: Nu, ci doar mă uit pe licitații. Eu sunt un om care citesc presă, citesc documente, citesc. Tot timpul citesc. 

Moderator: Deci îl acuzați că a făcut posibil ca prea multe companii turcești să intre. 

Rareș Bogdan: Nu-l acuz deloc că nu am de ce să-l acuz pe Sorin Grindeanu. Doar spun că dacă ar fi să-l întreb ceva, l-aș întreba: de ce de pe vremea fanarioților nu au mai intrat să câștige miliarde și miliarde de bani europeni companii de pe Bosfor și nu companii de pe Someș sau de pe Criș sau de pe Dâmbovița sau de pe Tamisa? 

Moderator: Păi deja l-ați acuzat că favorizează companiile turcești în defavoarea companiilor românești. 

Rareș Bogdan: Nu, ci vă spun doar că este o situație interesantă. 

Moderator: Păi de ce nu-l acuzați dacă asta e informația?

Rareș Bogdan: De ce să-l acuz? Candidează la ceva Sorin Grindeanu? Vi se pare așa de important? Dacă l-aș acuza de ceva, l-aș acuza de momentul OUG 13. Nu l-aș acuza de alte lucruri. Eu în general nu acuz. Nu vreau să acuz pe nimeni. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.