Declarația de Independență a R.Moldova trebuie încheiată prin actul istoric al Unirii cu România. Nu există altă finalitate!


Declarația de Independență a R.Moldova trebuie încheiată prin actul istoric al Unirii cu România. Nu există altă finalitate!

La 27 august se împlinesc 33 de ani de la Declarația de Independență a Republicii Moldova  față de imperiul rusesc. Frații basarabenii nu și-au declarat independența pentru a arăta că sunt o națiune distinctă de cea română și nici pentru a da apă la moară modoveniștilor, ci tocmai pentru a se rupe defintiv de captivitatea înjositoare din imperiul sovietic, pentru a se desprinde de Rusia cotropitoare și a îndeplini idealul Unirii cu Țara Mamă, România. 

Scopul declarării independenței Republicii Moldova a fost, exact ca la 1918, Unirea cu România. Din păcate acest lucru nu s-a întâmplat în 1991 așa cum ar fi fost absolut firesc, din cauza lașității puterii feseniste de la București și a cozilor de topor rusești care au acționat sistematic împotriva dezideratului nostru național, atât la Chișinău cât și la București. 

Iar de atunci și până astăzi s-a perpetuat această nedreptate a împărțirii românilor în două state separate de malurile Prutului. Independența Republicii Moldova se cere a fi încheiată prin actul istoric al Unirii, nu există altă finalitate! 

Noi suntem datori să nu acceptăm sub nicio formă ticăloșia moldovenismului, ”argument” ideologic al Rusiei și al slugilor sale care se încăpățânează a inocula fraților noștri din Republica Moldova faptul că ar avea altă limbă și altă identitatea decât cea românească. 

Cine nu înțelege că suntem un singur popor român, nu poate decât să facă jocul Rusiei!

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.