Saga recalculării pensiilor. O relație feudală între jupân și rob


Saga recalculării pensiilor. O relație feudală între jupân și rob

Este superbă saga asta a recalculării pensiilor. În primul rând se vede cât se poate de clar că pensionarii sunt un soi de iobagi (?)/ jeleri (?) în proprietatea statului. 

Nu e nici urmă de relație contractuală în relația pensioner-stat, nicidecum, aici avem un stăpân care din prea-plinul inimii sale le aruncă sărmanilor niște ciozvârte, absolut întâmplător înaintea alegerilor (vorba vine alegeri, un ritual de confirmare a jupâniei). E doar o formă fără fond totală care acoperă o relație feudală între jupân și rob.

Apoi vine frumusețea impotenței administrative a statului român. Funcționarul român nu poate scoate apa dintr-o cizmă cu instrucțiunile scrise pe tocul cizmei. Și este superb cum mint ca într-o formă de delir total. 

Singura lecție care merită reținută din nebunia asta cu recalcularea pensiilor: nu vă bazați pe pensie peste 20-25 de ani. Nu, fondurile private nu vor fi o soluție, le vor confisca fără să clipească.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.