Atrocitățile comise de hoardele ruse. Ucraina raportează la ONU o înregistrare video în care se presupune a fi un soldat ucrainean decapitat. Câte cazuri de execuție au fost documentate de autoritățile ucrainene de la începutul războiului dus la scară largă de Rusia și până în prezent / Scopul vizat de Rusia prin comiterea unor astfel de atrocități


Atrocitățile comise de hoardele ruse. Ucraina raportează la ONU o înregistrare video în care se presupune a fi un soldat ucrainean decapitat. Câte cazuri de execuție au fost documentate de autoritățile ucrainene de la începutul războiului dus la scară largă de Rusia și până în prezent / Scopul vizat de Rusia prin comiterea unor astfel de atrocități

Hoardele ruse au publicat un nou videoclip de-a dreptul înfiorător, în care se presupune a fi capul tras în țeapă al unui soldat ucrainean decapitat.

Videoclipul a fost distribuit pe Telegram de canalul rus pro-război Troika.

În scurtul videoclip, un soldat rus stă în fața unei camere, având fața acoperită de o eșarfă.

Soldatul își identifică unitatea din cate face parte ca fiind Brigada 155 de infanterie marină a Flotei Pacificului.

În spatele soldatului, poate fi observat un stâlp în care e înfipt un cap tăiat.

Soldatul rus spune următoarele, adresându-se forțelor ucrainene: "Ați făcut o greșeală de neiertat punându-vă copitele murdare de porc pe pământul nostru sfânt. Astăzi unii dintre voi ați fost decimați de atacul nostru". 

Arătând spre capul tăiat, soldatul rus adaugă: "Acest lucru se va întâmpla de fiecare dată când ne întâlnim". (vedeți video-ul necenzurat AICI - atenție, sunt imagini cu puternic impact emoțional)

Drept reacție, ombudsmanul Ucrainei, Dmytro Lubinets, a transmis pe 16 august că a sesizat ONU și Comitetul Internațional al Crucii Roșii pe tema videoclipului descris în acest articol. 

Totodată, publicația Ukrainska Pravda susține că a obținut o înregistrare audio interceptată în care un soldat rus ordonă decapitarea a patru soldați ucraineni morți. Ukrainska Pravda nu a publicat înregistrarea.

"Rusia folosește astfel de videoclipuri pentru a-i intimida și demoraliza pe ucraineni. Cu toate acestea, nu ne face decât să ne întărească dorința de a-i aduce în fața justiției pe toți cei care comit astfel de atrocități inumane", a spus Lubinets pe canalul său de Telegram 

Ombudsmanul a catalogat atrocitatea descrisă mai sus ca reprezentând "o altă încălcare a dreptului internațional umanitar comisă de Rusia". 

DeepState, un site ucrainean de monitorizare, a susținut că videoclipul a fost filmat la punctul de control de frontieră Kolotilovka din regiunea Belgorod din Rusia.

În iunie, un caz similar a ieșit la iveală, fiind publicate înregistrări video din același registru. Procurorul general al Ucrainei, Andrii Kostin, a declarat la acea vreme că a primit informații conform cărora comandanții ruși au dat ordine "să nu fie capturați militarii ucraineni, ci uciși cu o cruzime inumană – prin decapitare". 

Astfel de imagini terifiante au apărut pe rețelele sociale și în anul 2023. 

De la începutul războiului dus la scară largă de Rusia, autoritățile ucrainene au documentat peste 60 de cazuri de execuție a soldaților ucraineni. (sursa: Kyiv Independent)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.