Lucian Viziteu: Jocul PSD privind tandemul Ciolacu-Simion în turul 2 al alegerilor prezidențiale este periculos! Practic, un partid va juca la ruletă viitorul României


Lucian Viziteu: Jocul PSD privind tandemul Ciolacu-Simion în turul 2 al alegerilor prezidențiale este periculos! Practic, un partid va juca la ruletă viitorul României

Primarul USR al Bacăului, Lucian Stanciu Viziteu, a fost întrebat marți, în emisiunea Politica Zilei, moderată de Ioana Constantin pentru B1 TV, dacă partidul său este îngrijorat de ascensiunea segmentului extremist, pseudosuveranist din România. Drept replică, Lucian Viziteu a precizat că nu este îngrijorat de existența acestor partide, ci de faptul că PSD cochetează cu ele, de pildă cu AUR, pentru a-și maximiza șansele în alegerile prezidențiale de la finalul anului. 

Marcel Ciolacu și PSD-ul doresc "să ne forțeze să alegem între Ciolacu și Simion în turul 2", o situație similară cu alegerile din 2000, când "românii au avut de ales între Vadim și Iliescu", a punctat edilul USR. 

În acest context, Lucian Viziteu a atras atenția că strategia PSD este una periculoasă, pesediștii jucând viitorul României "la ruletă" prin acordarea unei astfel de șanse unui partid extremist precum AUR. Practic, edilul USR a sugerat că situația poate scăpa oricând de sub control în ceea ce privește rezultatul alegerilor prezidențiale.  

Moderatoare: Pe voi vă îngrijorează această zonă extremistă, așa-zis suveranistă? 

Lucian Viziteu: De îngrijorat nu mă îngrijorează. Știm cu toții că sunt o bulă de săpun, pur și simplu agită o flamură naționalistă.

Moderatoare: Procentele lor nu sunt chiar de ignorat. 

Lucian Viziteu: Ce mă îngrijorează este că PSD-ul cochetează cu acest partid, în sensul în care cred că și-ar dori să refacă scenariul din 2000, în care românii au avut de ales între Vadim și Iliescu. Și cred că domnul Ciolacu și-ar dori așa, și PSD-ul, să trebuiască să ne forțeze să alegem între Ciolacu și Simion în turul 2. Asta cred că e periculos, că un partid va juca la ruletă viitorul României.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.