Ciucă minte când spune că vrea „guvern de dreapta”. PNL este PSD, doar Alianța Dreptei Unite poate reforma România


Ciucă minte când spune că vrea „guvern de dreapta”. PNL este PSD, doar Alianța Dreptei Unite poate reforma România

Este disperat generalul Ciucă. Sondajele interne arată că nu intră în turul II, îi lipsesc vreun milion de voturi. Nu doar că pică după candidații PSD, dar îl depășesc și Elena Lasconi, Șoșoacă și George Simion.

Niciodată nu a avut PNL un candidat așa de jalnic. În 2000, Stolojan a ieșit pe locul III. În 2009, Crin Antonescu – tot pe III.

Ciucă, dacă prinde un loc V la prezidențiale, va avea noroc. 

Așa că, acum, la disperare, cu 110 zile înainte de primul tur al prezidențialelor, liberalii au descoperit valorile dreptei. Până ieri ne recitau cu avânt pionieresc ce prețioasă e cununia lor cu PSD, ce lucruri minunate fac împreună (fură și se îmbogățesc, asta fac).  Azi, brusc, ne spun că „stânga împarte sărăcia”. Da, au dreptate, dar, moral nu sunt ei cei îndreptățiți să prezinte această lecție. Ei au distribuit sărăcie cot la cot cu Ciolacu, Firea și Paul Stănescu și au jefuit sectorul privat ca să poată plăti vreo 13-15 miliarde de lei pentru pensii speciale, plus salariile bugetarilor, care au înghițit circa 8% din PIB. 

Problema de fond este că, în acest moment, PNL este PSD. Ce-i diferențiază? Pentru jocul de scenă, PNL se preface că apără cota unică de impozitare. Însă nici PSD nu vrea, deocamdată să renunțe la ea, fiindcă ANAF – care e undeva prin 1980 cu informatizarea - nu are capacitatea să implementeze cote diferențiate de impozit. Dacă ANAF chiar se va informatiza, PSD va pune presiune pentru impozitarea progresivă, iar PNL se va preda rapid. 

Singura formulă de dreapta, dreapta democratică, este Alianța Dreptei Unite – USR, PMP, Forța Dreptei. Da, rezultatele din 9 iunie n-au fost grozave fiindcă

a) s-a furat masiv și

b) foștii lideri ai USR – o gașcă de mediocrități interesate doar de sinecuri bine plătite - au pierdut trenul la această oportunitate. Acum, situația pare să se fi schimbat, dar Elena Lasconi trebuie să fie conștientă că are nevoie de fiecare vot ca să ajungă în turul II al prezidențialelor! 

PNL face ochi dulci către PMP și Forța Dreptei, ca să păcălească alegătorii că este în partid de dreapta și ca să dezlipească eticheta de „slugă a PSD și a turistului Iohannis”. Lasconi, dacă vrea să fie un lider național – nu un primar de orășel de provincie – trebuie să învețe să negocieze și să unească. 

Eugen Tomac a transmis deja un semnal clar, public, că respinge oferta PSD și dorește ca Dreapta să rămână unită. Ar fi o greșeală de neiertat să fie refuzat! 

Ca să se poată bate cu forțele Ciumei Roșii, oamenii de dreapta trebuie să treacă peste orgolii. PSD și PNL sunt un colos, dar un colos cu picioare de lut. Poate fi înfrânt. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.