Pregătirea umanității pentru pandemia digitală. Daniel Uncu: "Dezumanizarea proceselor tehnologice trebuie obligatoriu să aibă la dispoziție oricând un backup uman, analogic!"


Pregătirea umanității pentru pandemia digitală. Daniel Uncu: "Dezumanizarea proceselor tehnologice trebuie obligatoriu să aibă la dispoziție oricând un backup uman, analogic!"

În contextul în care întreruperea de astăzi a unor servicii IT a produs reverberații la nivel global, inclusiv asupra sistemelor medicale și a aeroporturilor, intelectualul conservator Daniel Uncu atrage atenția că trebuie pus la punct de urgență un sistem de rezervă uman și analogic destinat situațiilor în care rețelele digitalizate se confruntă cu un colaps. 

CITIȚI ȘI: Haos global cauzat de o întrerupere IT masivă: activitatea aeroporturilor, sistemelor de sănătate, companiilor aeriene, instituțiilor mass-media și a altor entități, perturbată de blackoutul tehnologic. Concluzia unei analiste a publicației Sky News: "Ceea ce se întâmplă subliniază fragilitatea lumii moderne față de tehnologie"

"Minunata lume nouă carevasăzică, poate fi readusă brusc în prima jumătate a secolului XX, dacă nu cumva chiar în secolul al XIX-lea, grație vulnerabilităților monumentale ale dependenței acesteia de Internet, de terminale electronice și, în curând, de Inteligența Artificială.

Această constatare amară nici măcar nu mai este demult o noutate pentru nimeni!  

De aceea, banii electronici, mașinile electrice, sistemele electronice automatizate, dezumanizarea proceselor tehnologice trebuie obligatoriu să aibă la dispoziție oricând un backup uman, analogic, o structură tehnologică electro-mecanică, 'fizică' daca mi se permite barbarismul, în stare să preia imediat funcțiile proceselor tehnologice financiare, de comunicații, de transport, energetice, independent de tehnologia IT, de procesele și de rețelele digitalizate, în caz de colaps", punctează Daniel Uncu într-o postare publicată pe Facebook. 

CITIȚI ȘI: Întreruperea IT a perturbat semnificativ sistemul medical din Anglia. Doctorița Farah Jameel: "Nu putem accesa notițele pacienților, rezultatele imagistice, istoricul medicației și rezultatele testelor de sânge". Cu ce alte probleme se confruntă pacienții

CITIȚI ȘI: Un expert din domeniul IT avertizează că ne confruntăm cu o criză, respectiv o "pandemie digitală" ca urmare a întreruperii unor servicii tehnologice la nivel global: "Acest eșec este exact motivul pentru care reziliența cibernetică e esențială pentru asigurarea siguranței, securității și bunăstării cetățenilor, precum și un factor-cheie al economiei globale"

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.