Întreruperea IT a perturbat semnificativ sistemul medical din Anglia. Doctorița Farah Jameel: "Nu putem accesa notițele pacienților, rezultatele imagistice, istoricul medicației și rezultatele testelor de sânge". Cu ce alte probleme se confruntă pacienții


Întreruperea IT a perturbat semnificativ sistemul medical din Anglia. Doctorița Farah Jameel: "Nu putem accesa notițele pacienților, rezultatele imagistice, istoricul medicației și rezultatele testelor de sânge". Cu ce alte probleme se confruntă pacienții

Farah Jameel, doctoriță generalistă care lucrează la centrul medical Museum Practice din centrul Londrei, a declarat pentru agenția de știri PA că nu poate accesa notițele pacienților, rezultatele imagistice, istoricul medicației și rezultatele testelor de sânge. Amintim că o întrerupere IT majoră a dus la căderea sistemelor de operare Windows ale Microsoft, afectând activitatea, la nivel mondial, a băncilor, companiilor aeriene, instituțiilor mass-media, sistemelor de sănătate și a altor entități. Problema ar fi fost cauzată de o actualizare realizată de firma de software Crowdstrike. 

MAI MULTE DETALII: Haos global cauzat de o întrerupere IT masivă: activitatea aeroporturilor, sistemelor de sănătate, companiilor aeriene, instituțiilor mass-media și a altor entități, perturbată de blackoutul tehnologic. Concluzia unei analiste a publicației Sky News: "Ceea ce se întâmplă subliniază fragilitatea lumii moderne față de tehnologie"

"Cred că trebuie să subliniem impactul medical al acestei întreruperi IT, respectiv cât de semnificativ a întrerupt îngrijirea medicală", a evidențiat Faraj Jameel. 

"În prezent, nu putem accesa nicio notă de pacient și încercăm să evaluăm pacienții de la caz la caz. Nu putem accesa rezultatele testelor de sânge, rezultatele imagistice, istoricul clinic și anticipăm că munca de documentare clinică se va tot acumula pe parcursul zilei", a continuat doctorița. 

"Căile de îngrijire a pacienților vor fi întrerupte, deoarece nu putem organiza planuri simple de management, cum ar fi organizarea de teste și eliberarea regulată de medicamente", a adăugat Farah Jameel.

"Operăm un sistem de triaj clinic, astfel încât să putem asigura siguranța pacienților noștri și să îi consultăm pe cei cu cea mai mare nevoie clinică. Îi amânăm pe toți ceilalți care pot aștepta în siguranță pentru o altă zi", a conchis doctorița. 

Reiterăm totodată faptul că, în Marea Britanie, pacienții au fost avertizați și în legătură cu perturbarea activității farmaciilor. Asociația Națională a Farmaciilor a menționat că "serviciile din unele farmacii comunitare, inclusiv accesul la rețetele medicilor de familie și a livrărilor de medicamente, sunt întrerupte astăzi". "Îndemnăm pacienții să aibă răbdare atunci când merg la farmacie. Abordăm urgent această problemă cu NHS Anglia" a mai comunicat organizația farmaceutică. (sursa: Sky News)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.