Semn că USR trece printr-un proces de asanare doctrinară. Extremistul Nicu Ștefănuță anunță că nu intenționează să revină în partid: "Este foarte de dreapta pentru mine"


Semn că USR trece printr-un proces de asanare doctrinară. Extremistul Nicu Ștefănuță anunță că nu intenționează să revină în partid: "Este foarte de dreapta pentru mine"

Europarlamentarul extremist Nicu Ștefănuță, un fervent apărător al teroriștilor Hamas și promotor al mișcării de extremă stânga Antifa, a declarat luni pentru Epoch Times, în mod previzibil, că nu va reveni în USR, reclamând că partidul în cauză a căpătat valențe ideologice specifice dreptei conservatoare odată cu alegerea în funcția de președintă a Elenei Lasconi. 

"Eu am electoratul care este asumat progresist şi asumat verde. Nici nu sunt în aceeaşi familie politică cu USR-ul. Eu sunt în familia verde, europeană. Şi avem o adunare generală a voluntarilor, în urma cărora vom decide ce facem cu acest capital politic. Dar nu, calea nu este prin înscrierea în USR. Pentru mine, cel puţin, nu este. Partidul este foarte de dreapta pentru mine", a zis Ștefănuță. 

Întrebat despre cum va arăta USR sub conducerea Elenei Lasconi, Ştefănuţă a declarat că vede USR-ul ca pe o opţiune de "dreapta conservatoare".

Totodată, chestionat dacă va susţine candidatura Elenei Lasconi la alegerile prezidențiale, Ştefănuţă a precizat că are o serie de condiționări ideologice pentru a lua o astfel de decizie. Printre condiționările ideologice ale acestuia se numără cele ce țin de promovarea extremismului ecologist care subminează de ani buni industria europeană, plasând bătrânul continent cu mult în urma Statelor Unite ale Americii și Chinei, respectiv cele referitoare la ceea ce consideră el a fi rezolvarea crizei locuințelor. Atunci când extremistul Nicu Ștefănuță vorbește despre rezolvarea crizei locuințelor, trebuie amintit că extrema stângă promovează cultul pomenilor, vânzându-le tinerilor iluzia unor locuințe cvasigratuite primite de la stat fără ca aceștia să muncească pentru ele. 

"Ăsta este un subiect pe care-l discut cu voluntarii noştri şi vom decide dacă şi pe cine vom susţine. Dar, cu siguranţă, pe cine vom susţine, trebuie să îndeplinească puncte din platforma noastră politică, care au de a face şi cu drepturile civile, care au de a face cu criza locuinţelor, care au de a face cu mediul şi cu schimbările climatice. Deci trebuie să răspundem la nişte puncte", a conchis europarlamentarul extremist. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.