Pseudo-autoritățile instalate de ruși în teritoriile ucrainene ocupate, pe culmile populismului. După o vizită efectuată la Kremlin, așa-zisul guvernator al Hersonului "a prins aripi", promițând un proiect imobiliar fantasmagoric. În tot acest timp, ocupanții ruși nu sunt în stare să ducă la bun sfârșit nici măcar cele mai banale proiecte


Pseudo-autoritățile instalate de ruși în teritoriile ucrainene ocupate, pe culmile populismului. După o vizită efectuată la Kremlin, așa-zisul guvernator al Hersonului
"a prins aripi", promițând un proiect imobiliar fantasmagoric. În tot acest timp, ocupanții ruși nu sunt în stare să ducă la bun sfârșit nici măcar cele mai banale proiecte

Așa-zisul "guvernator" al Hersonului, colaboraționistul Vladimir Saldo, a anunțat, la câteva zile după întâlnirea avută cu dictatorul de la Kremlin, că va construi mai multe blocuri de locuit pe malul stâng al Niprului, ocupat de armata rusă. 

Trădătorul de patrie Vladimir Saldo continuă astfel să anunțe planuri ambițioase privind construirea de noi clădiri rezidențiale în partea din regiunea Herson ocupată de armata rusească invadatoare, însă pe care cetățenii ajung să le vadă, adesea, doar sub forma unor poze și schițe, căci proiectele nu se mai concretizează. 

Amintim că Saldo, travestit de ocupanții ruși în așa-zis "guvernator" al Hersonului, a fost condamnat în contumacie de către Tribunalul districtual Malinovskyi din Odessa la 15 ani de închisoare pentru trădare de patrie, colaboraționism și justificarea agresiunii militare rusești asupra Ucrainei. 

Din funcția ocupată abuziv, Saldo le-a promis acum localnicilor construirea unui imens complex imobiliar, cu o suprafață rezidențială de 3,7 milioane de metri pătrați. De altfel, suprafața promisă este mai mare cu 1 milion de metri pătrați decât suma suprafeței tuturor clădirilor rezidențiale situate în partea ocupată a regiunii ucrainene Herson.

"Am identificat deja 46 de terenuri cu o suprafață de 465 de hectare, unde va începe în curând construcția a 3,7 milioane de metri pătrați de locuințe", a declarat Saldo cu mare fast, într-o notă utopică specifică tradițiilor rusești, respectiv "gosplanului" sovietic.  

Potrivit colaboraționistului, mai mulți investitori ruși caută deja să se alăture "dezvoltării" regiunii Herson. Interesant este că, potrivit rușilor, locuințele de pe malul stâng al regiunii cuantifică în prezent o suprafață de 2,7 milioane de metri pătrați. Cu alte cuvinte, Saldo promite să construiască mai multe locuințe decât sunt există în prezent în teritoriile ocupate din regiunea Herson. Bineînțeles, acesta este un populism fățiș, scrie publicația ucraineană din Herson, ipc.org.ua.

Aceasta nu este prima dată când autoritățile rusești de ocupație din Herson promit "construcții" grandioase pe malul stâng al regiunii, promisiuni ce se dovedesc a fi deșarte. În decembrie 2022, ocupanții anunțau că un întreg oraș va fi construit în regiunea cordonului litoral Arabat Spit. La momentul respectiv, Saldo promitea că pe lângă complexele rezidențiale, ocupanții vor construi școli, grădinițe, magazine și toată infrastructura aferentă.

Individ obișnuit probabil cu așa-zisele "întreceri socialiste", Vladimir Saldo și-a anunțat, de asemenea, "intenția de a accelera reconstrucția orașului Mariupol", care a fost practic ras de pe fața pământului de ruși. În realitate, rușii continuă distrugerea orașului Mariupol. De pildă, pseudo-administrația rusească a orașului ocupat Mariupol a promis, în primă instanță, că va finaliza până în 2024 un proiect simplist și anume repararea școlii nr. 40, însă, într-un final, a decis să o demoleze. (mai multe detalii AICI)

Declarațiile lui Saldo trecute în revistă mai sus au venit la numai câteva zile după o întrevedere avută cu dictatorul rus Vladimir Putin, pe parcursul căreia, printre altele, s-a lăudat cu recolta excelentă din acest an a fermierilor din Herson, scrie ipc.org.ua.

”Nu am fost afectați de îngheț, astfel încât culturile au fost conservate. Vom adăuga o recoltă destul de mare la coșul general al Rusiei", a declarat trădătorul de patrie ucrainean Vladimir Saldo. Cu toate acestea, colaboratorul rușilor a trebuit să recunoască problemele din agricultură, care, totuși, "nu pot eclipsa victoriile".

Vladimir Saldo a ocupat de trei ori funcția de primar al orașului Herson și a fost, de asemenea, ales în calitate de deputat al Consiliului Municipal Herson. Vechi colaboraționist al FSB, Saldo a fost numit inițial de autoritățile ruse de ocupație în funcția de așa-zis "șef al administrației militar-civile ruse" din regiunea Herson. Iar în octombrie 2022, după ce Rusia a ocupat ilegal regiunea, oficialul pro-rus a devenit așa-zis "guvernator" al Hersonului.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.