UPDATE. Dominic Fritz a obținut un nou mandat de primar al Timișoarei. Alin Nica a pierdut, din păcate, în fața pesedistului comasat Alfred Simonis președinția Consiliului Județean Timiș


UPDATE. Dominic Fritz a obținut un nou mandat de primar al Timișoarei. Alin Nica a pierdut, din păcate, în fața pesedistului comasat Alfred Simonis președinția Consiliului Județean Timiș

UPDATE. Primele rezultate oficiale parţiale confirmă victoria lui Dominic Fritz, cu 49%, în faţă de Nicolae Robu, care a reușit doar 33%. Însă Alin Nica ar fi pierdut în fața lui Alfred Simonis, potrivit presei locale. 

Astfel, dacă la scurt timp după închiderea secțiilor, potrivit numărătoarei paralele a partidelor politice, Alin Nica, din partea Alianței Dreapta Unită, avea un avans considerabil în fața lui Alfred Simonis, la finalizarea numărării oficiale, lucrurile pare că s-au schimbat: Alfred Simonis a câștigat cursa pentru președinția Consiliului Județean, la o diferență de aproximativ 10.000 de voturi.

Știrea inițială. Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a câștigat, cel mai probabil, în fața principalului său contracandidat Nicolae Robu, fostul primar al orașului care a fost susținut de comasații PNL-PSD.

„Centralizăm rezultatele din secții. Arată bine rău de tot”, a scris Fritz pe pagina sa publică de Facebook.

Anterior, acesta precizase:  „Din toate semnalele pe care le avem suntem încrezători că Timișoara a ales să meargă înainte. Timișoara. În ciuda tuturor calomniilor, atacurilor, dezinformîrilor, timișorenii astăzi au arătat discernământ, timișorenii au onorat cu votul lor munca dusă în ultimii 4 ani și au spus foarte clar că acest oraș va merge în continuare pe un drum european. Au spus că acest oraș va alege mereu între minciună și adevăr, va alege mereu adevărul, între lumină și întuneric vor alege mereu lumina și Timișoara a arătat astăzi că da, PSD poate fi învins.

Deşi încă nu avem rezultatele nici pentru CJ sunt ferm convins că stau nu doar lângă actualul ci şi viitorul preşedinte al CJ, Alin Nica. Suntem încrezători că în judeţul Timiş, ADU a câştigat şi Consiliul Judeţean şi Primăria.  Dar acest discurs nu este încă un discurs de victorie, încă avem câteva secţii în care se votează, sunt cozi, le transmit celor care încă votează, nu plecaţi acasă, votul vostru este important şi preşedinţii de secţii au obligaţia să vă lase să votaţi. Fiţi vigilenţi, vrem ca fiecare vot să fie numărat”.

Exclus din PNL pentru că nu acceptat o alianță la nivel local cu PSD și candidatura lui Alfred Simion, actualul președinte al CJ Timiș, Alin Nica a candidat din partea Alianței Dreapta Unită pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș. Propunerea de demitere a lui Alin Nica de la șefia PNL Timiș, în aprilie 2024, a venit de la secretarul general al partidului, plagiatorul Lucian Bode, și a fost votată de 60 de peneliști, în vreme ce doar patru au fost împotrivă. 

„Ne aflăm în faţa unei mari victorii, suntem încrezători că avem deja o victorie la Primăria Timişoara, la Primăria Lugoj şi bineînţeles o victorie la preşedinţia CJ. Sigur, se votează încă, apoi urmează numărarea voturilor, rog reprezentanţii noştri să fie vigilenţi, am avut câteva episoade pe parcursul zilei care le-au făcut să ne ridicăm semne de întrebare privind onestitatea competitirilor politici. Suntem încrezători că vom avea majoritate şi la CL şi la CJ”, a spus și Nica în discursul său de la orele 22:00.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.