Alegeri 9 iunie. Cum fură PSD-PNL la europarlamentare cu buletine de vot gata ștampilate, iar la locale încercând să strecoare alegătorilor mai multe buletine de vot


Alegeri 9 iunie. Cum fură PSD-PNL la europarlamentare cu buletine de vot gata ștampilate, iar la locale încercând să strecoare alegătorilor mai multe buletine de vot

USR anunță că a solicitat suspendarea votului în Secția de vot 190, din Sectorul 2 al Capitalei, unde au fost identificate mai multe buletine de vot, pentru europarlamentare, cu ștampila pusă în chenarul alocați formațiunilor PSD-PNL care candidează pe aceeași. USR acuză că și pentru alegerile locale, reprezentanții PNL și PSD încearcă să strecoare unora dintre alegători câte două buletine de vot pentru primarul general.  

„În această dimineață, la secția 190, a fost chemată poliția după ce au fost găsite patru buletine de vot gata ștampilate cu PSD-PNL. Primul buletin a fost descoperit chiar de un alegător, apoi alte 3 au fost găsite pe mesele reprezentanților PSD-PNL.

După ce polițiștii au făcut verificări, au permis reluarea procesului de vot. După plecarea polițiștilor, a mai fost descoperit un alt buletin gata ștampilat. 𝗔𝗹 𝗰𝗶𝗻𝗰𝗶𝗹𝗲𝗮. Din moment ce astfel de buletine de vot gata ștampilate tot apar în această secție, USR cere suspendarea procesului de vot acolo, până la normalizarea situației.

USR urmărește atent procesul de vot din fiecare secție și la această oră există mai multe sesizări conform cărora în București reprezentanții PSD-PNL încearcă să dea alegătorilor câte două buletine de vot pentru Primar”, a scris USR pe pagina sa oficială de Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.