Pentru obținerea celui de-al doilea mandat de primar al Bacăului, Lucian Viziteu se bazează și pe electoratul PNL nemulțumit de USL: "România e bolnavă de socialism iar unica soluție e liberalismul!"


Pentru obținerea celui de-al doilea mandat de primar al Bacăului, Lucian Viziteu se bazează și pe electoratul PNL nemulțumit de USL: "România e bolnavă de socialism iar unica soluție e liberalismul!"

Într-un interviu acordat publicației noastre, Lucian Viziteu a transmis că se bazează și pe electoratul PNL pentru a obține al doilea mandat de primar al Bacăului. Acesta a subliniat că alianța dintre PNL și PSD a stârnit o amplă nemulțumire în rândul liberalilor autentici, care, pe de altă parte, au o opțiune liberală la alegerile din 9 iunie în persoana sa. 

Reporter: De-a lungul anilor, Valentin Ivancea a avut o relație conflictuală cu PNL Bacău. Credeți că liberalii locali și votanții lor au uitat acest istoric presărat cu multe scandaluri, atacuri și acuzații cu iz penal? 

Lucian Viziteu: Aici cred că e marele dezavantaj al lui Ivancea, dincolo de mediul total toxic care l-a emanat și l-a tot împins în față. Ani în șir, el s-a aflat în conflict deschis cu partidele de dreapta și cu simpatizanții acestora, care-i știu prea bine profilul, minciunile și apucăturile. În plus, din poziția de președinte al Consiliului Județean Bacău, Ivancea nu i-a ajutat mai deloc pe primarii PNL din județ, iar asta a generat destule tensiuni și acuzații legitime. Mai mult, același Ivancea și-a tot bătut joc de interesele băcăuanilor, nefinalizând nicio investiție în municipiu, motivul refuzului fiind faptul că primarul e de la USR. Acest politicianism de factură PSD-istă a cauzat multe dezavantaje băcăuanilor, iar oamenii înțeleg asta.  

Având în vedere istoricul conflictual dintre Ivancea și PNL Bacău, cât și repulsia pe care PSD-istul o trezește în rândul electoratului de dreapta, eu cred că, deși PNL a decis, la centru, ca liberalii băcăuani să-l susțină pe Ivancea, mulți simpatizanți liberali îmi vor acorda mie votul, și asta se va întâmpla pur și simplu pentru faptul că Ivancea nu este un personaj votabil. Voi atrage voturi și din zona PNL deoarece eu sunt singurul candidat de dreapta la Primăria Bacău. Continuarea administrației mele e singura garanție că politicile cu adevărat liberale, pe care le-am inițiat în urmă cu trei ani și jumătate, vor continua și după 9 iunie 2024. Totul în interesul băcăuanilor. 

Reporter: Dumneavoastră ce relații ați avut cu PNL la nivel local?

Lucian Viziteu: Relațiile au fost foarte bune și le mulțumesc pentru asta! Nu voi uita niciodată că în 2020 am câștigat alegerile fiind candidatul PNL-USR. Atunci, fără susținerea liberalilor, probabil că nu aș fi câștigat Primăria. O lungă perioadă am avut cele mai bune relații atât cu PNL Bacău, cât și cu unii liberali de la centru. Dar asta se întâmpla înainte ca Iohannis să mute PNL lângă PSD. În mod firesc, o astfel de mișcare împotriva firii, decisă la Cotroceni, a stârnit o amplă nemulțumire în rândul liberalilor adevărați. De ce? Pentru că, în primul rând, liberalii autentici știu că, odinioară, înaintașii PSD-iștilor de astăzi i-au băgat în temnițele comuniste pe înaintașii PNL-iștilor. În al doilea rând, dreapta și stânga sunt despărțite de o adevărată prăpastie doctrinară. E ușor să faci o alianță între PNL și PSD, mai cu seamă atunci când se fac presiuni de la Cotroceni, însă e imposibil să unești cele două electorate – și asta se vede la București, unde PNL și PSD susțin candidați distincți. Această alegere are în spate tocmai tensiunea ireconciliabilă dintre nucleele dure electorale aferente celor două partide. 

Dacă electoratul liberal susține direcția Vest, democrația, independența justiției și economia de piață, e cât se poate de clar că PSD-ul reprezintă exact opusul acestor valori. E motivul pentru care îmi pun speranțele în electoratul de dreapta, în oamenii care în trecut au votat cu PNL, PDL sau PNȚ, adică, au votat cu partidele care s-au împotrivit PSD-ului și moștenirii lui Ion Iliescu. Pe acești oameni mă bazez. România și Bacăul au nevoie de politici de dreapta – proiecte vizând modernizarea și dezvoltarea, susținerea antreprenorilor, reducerea birocrației și a cheltuielilor de funcționare, investiții în educație, sănătate și infrastructură. Am spus-o și o repet: România e bolnavă de socialism iar unica soluție e liberalismul!  

Articol susținut de USR Bacău, CMF 21240009

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.