Erdogan face noi declarații halucinante, acuzând Israelul că are în plan să atace Turcia: "Vom continua să sprijinim Hamas, care luptă pentru independența propriei țări și apără Anatolia!"


  • ACP
  • May 15, 2024 16:12
  • 456
Erdogan face noi declarații halucinante, acuzând Israelul că are în plan să atace Turcia: "Vom continua să sprijinim Hamas, care luptă pentru independența propriei țări și apără Anatolia!"

Autocratul turc Recep Tayyip Erdogan a declarat transparent că Turcia va continua "să sprijine Hamas, care luptă pentru independența propriei țări și apără Anatolia". Erdogan a declarat această chestiune în cadrul unui discurs susținut astăzi pe parcursul reuniunii grupurilor parlamentare de la Ankara. 

"De Nakba, Ziua Catastrofei, declarăm încă o dată cu toată ființa și resursele noastre că suntem alături de Palestina și de cauza palestiniană", a adăugat președintele turc cu ocazia zilei comemorate de palestinienii din întreaga lume, cunoscută drept Ziua Catastrofei – Nakba. Comemorarea se desfășoară în amintirea zilei în care au fost alungați din Palestina britanică sute de mii de oameni și peste o sută de mii au fost uciși de către grupările paramilitare sioniste, în anul 1948.

Continuând în aceeași notă halucinantă, Erdogan a menționat că Israelul ar avea în plan să atace Turcia.

"Israelul nu se va opri în Gaza și, dacă nu este oprit, acest stat necinstit va viza în cele din urmă Anatolia, prin prisma iluziilor de pământ promis", a mai spus Erdogan, fără să ofere vreo explicație pentru aceste afirmații absolut neașteptate.  

Președintele turc nu l-a uitat nici pe premierul premierul israelian Benjamin Netanyahu, spunând că "el și ceilalți complici la genocid vor fi trași la răspundere pentru fiecare picătură de sânge pe care au vărsat-o".  

"Noi (Turcia - n.red.) ne vom asigura, de asemenea, că autorii genocidului se vor confrunta cu justiția", a mai adăugat Erdogan. (sursa: AICI)

Cele spuse de președintele Erdogan privind sprijinirea Hamas ar putea fi confirmate de un document capturat de forțele israeliene în Gaza, care arată că Hamas intenționează să stabilească o bază secretă în Turcia pentru a coordona atacurile împotriva țintelor israeliene din țările vecine.

Documentul secret, intitulat "Înființarea unei baze în Turcia", a fost descoperit în posesia șefului de personal al liderului Hamas, Yahya Sinwar, a raportat publicația britanică The Times, citând forțele israeliene. (sursa: AICI)

Precizările halucinante debitate astăzi de autocratul turc vin la câteva zile după ce tot el a declarat că peste 1000 de membri ai grupării palestiniene Hamas se află la tratament în spitalele din Turcia, afirmație în legătură cu care un oficial turc a fost nevoit să facă anumite mențiuni suplimentare. Erdogan mai declarase că gruparea Hamas ar constitui o "mișcare de rezistență". 

MAI MULTE DETALII: Declarații halucinante făcute de Erdogan într-o conferință de presă susținută alături de premierul grec: "Hamas este o mișcare de rezistență / Peste 1000 de membri ai grupării se află la tratament în spitalele din Turcia". Cum s-a delimitat șeful Guvernul de la Atena de afirmațiile autocratului turc și care e nivelul actual al relațiilor bilaterale dintre Turcia și Grecia

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.