Scântei în coaliție. Ciolacu, umilit de senatorul PNL Eugen Țapu-Nazare: "Să știi că bucățica asta de Românie i-a dat și pe Eminescu, și pe Enescu, și pe Porumbescu, și pe Ion Creangă. Lista e lungă. Mi-e teamă că dacă ți-i spun pe toți o să crezi că-s personaje pe Netflix"


Scântei în coaliție. Ciolacu, umilit de senatorul PNL Eugen Țapu-Nazare: "Să știi că bucățica asta de Românie i-a dat și pe Eminescu, și pe Enescu, și pe Porumbescu, și pe Ion Creangă. Lista e lungă. Mi-e teamă că dacă ți-i spun pe toți o să crezi că-s personaje pe Netflix"

Senatorul PNL Eugen Țapu-Nazare îl umilește pe premierul Marcel Ciolacu, enumerând-i, într-o postare pe Facebook, o serie de personalități moldovene marcante și adăugând că nu va enumera mai multe, întrucât este posibil ca prim-ministrul pesedist, certat în general cu cultura, să creadă "că-s personaje pe Netflix". 

Mai mult, senatorul liberal transmite că Ciolacu și șleahta sa pesedistă sunt cei ce au ținut Moldova în subdezvoltare. 

"Marcel Ciolacu, de ce te-ai simți jignit că ești moldovean?

Să știi că bucățica asta de Românie i-a dat și pe Eminescu, și pe Enescu, și pe Porumbescu, și pe Ion Creangă în Humuleștiul istoric, loc de poveste, si pe mulți alții, lista e lungă. Mi-e teamă că dacă ți-i spun pe toți o să crezi că-s personaje pe Netflix.  

Și să mai știi că tu și PSD-iștii tăi ați îngropat Moldova în nepăsare și uitare. Să nu uiți asta!

Uite, eu sunt mândru că sunt nemțean, că sunt moldovean!", spune senatorul PNL. 

Declarația senatorului PNL, care de altfel alimentează tensiuni în coaliția USL (PSD-PNL), vine în contextul în care premierul pesedist Marcel Ciolacu a transmis că este o jignire ca el, în calitate de buzoian, să fie considerat moldovean, respectiv ca județul Buzău să fie prezentat drept parte din Moldova. 

"Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți", a declarat joi Marcel Ciolacu într-o conferință de presă în care vorbea despre autostrada care leagă Moldova de restul țării. 

"Asta e, a venit bănățeanul de Grindeanu să facă Autostradă în Moldova. Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți. Dar a venit și un buzoian care totuși împreună cu domnul Grindeanu și restul colegilor din Guvern am început să aducem timișorenilor ce e corect să aducem", a zis Ciolacu. 

Vedeți video de la minutul 28: 



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.