Două observații îngrijorătoare despre războiul din Ucraina


Două observații îngrijorătoare despre războiul din Ucraina

Rușii au distrus astă noapte cu rachete centrala termică Tripillia de lângă Kiev, principala sursă de electricitate pentru capitala Ucrainei (se pare că au fost lovite turbinele centralei). 

Pe 22 martie rușii au distrus centrala termică Zmeievskaia de lângă Harkov, principala sursă de electricitate pentru acest oraș.

Două observații. Prima: spre deosebire de atacurile anterioare împotriva sistemului energetic ucrainean care vizau mai degrabă transformatoarele și aveau ca obiectiv întreruperea alimentării cu energie electrică, atacurile recente vizează distrugerea capacităților de producție de electricitate. 

A doua: de principiu atacurile rusești cu rachete nu prea își atingeau obiectivele, se mergea pe o supra-saturare a sistemelor anti-aeriene ucrainene cu valuri succesive care ajungeau în total și la 100 de rachete și drone din care un 10% își atingeau țintele. În ultima perioadă rușii reușesc să distrugă cu rachete obiective majore, ceea ce semnalează faptul că apărarea anti-aeriană ucraineană nu mai este la fel de eficientă.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.