Tulburarea bipolară a dictatorului rus: Putin spune că NU există dovezi ale implicării Ucrainei în atacul de la Crocus Center, dar continuă indicând într-un mod aiuritor Kyivul și Occidentul drept exponenții care au comandat atacul


Tulburarea bipolară a dictatorului rus: Putin spune că NU există dovezi ale implicării Ucrainei în atacul de la Crocus Center, dar continuă indicând într-un mod aiuritor Kyivul și Occidentul drept exponenții care au comandat atacul

Dictatorul rus Vladimir Putin a declarat luni, 26 martie, că nu există semnale până în prezent de implicare a Ucrainei în atacul terorist de la Crocus City Hall, care a provocat cel puțin 139 de morți, asta după ce s-a acoperit de ridicol declarând că atentatorii erau așteptați în Ucraina după atac. 

"Știm că aceasta crimă a fost comisă de mâna islamiștilor radicali cu a căror ideologie chiar lumea islamică se luptă de secole. Dar vedem și că SUA, prin diverse canale, încearcă să-și convingă sateliții și alte țări ale lumii că, potrivit informațiilor lor, se presupune că nu există nicio urmă a Kyivului în atacul terorist de la Moscova, că sângerosul atac terorist a fost realizat de adepți ai islamului, membri ai organizației ISIS interzise în Rusia", a spus Putin.

Moscova știe acum "ale cui mâini au comis această atrocitate", a completat dictatorul rus, adăugând, de asemenea, că Rusia este interesată să știe și "cine este clientul". 

"Trebuie să se răspundă la întrebări mai specifice, profesionale", a continuat Putin, adăugând că respectiva "crimă teribilă" comisă la Moscova este un "act de intimidare". 

"Întrebarea care se pune este cine beneficiază de asta? Această atrocitate poate fi doar o legătură într-o serie întreagă de încercări ale celor care sunt în război cu țara noastră din 2014, ale regimului neo-nazist de la Kyiv. Și naziștii, așa cum se știe, nu au ezitat niciodată să folosească cele mai murdare și inumane mijloace pentru a-și atinge obiectivele", a mai spus Putin cu o nerușinare crasă, afirmația privind utilizarea celor "mai murdare și inumane mijloace pentru a-și atinge obiectivele" descriind prin excelență abordarea Moscovei. 

"Mai mult, astăzi, când contraofensiva lor promovată a eșuat complet, acest lucru este recunoscut de toată lumea și nu e contestat. Forțele Armate Ruse dețin inițiativa de-a lungul întregii linii de contact de luptă, iar toate măsurile luate de inamic pentru stabilizarea frontului nu aduc succes. De aici și încercările de a intra și de a obține un punct de sprijin în teritoriile noastre de graniță. Bombardarea cartierelor pașnice, a obiectelor civile, inclusiv a infrastructurii energetice, în încercarea de a lansa atacuri cu rachete asupra Podului Crimeei sau asupra peninsulei în sine...", a mai adăugat dictatorul rus, de parcă nu el ar fi cel care a ordonat invazia unei țări și bombardarea timp de peste doi ani a localităților și infrastructurii ucrainene și astfel uciderea, mutilarea ori lăsarea pe drumuri a unui mare număr de civili.

"Actele sângeroase de intimidare, cum ar fi atacul terorist comis la Moscova, se potrivesc destul de logic în această serie. Scopul, așa cum am spus deja, este să semene panică în societatea noastră și, în același timp, să arăte propriei populații că nu totul e pierdut pentru regimul de la Kyiv", a mai bătut Putin câmpii. 

"Trebuie doar să urmezi ordinele curatorilor tăi occidentali, să lupți până la ultimul ucrainean, să te supui poruncilor de la Washington și să adopți o nouă lege privind mobilizarea", a conchis dictatorul rus, menționând ceea ce îl doare cel mai tare și anume mobilizarea ce urmează să fie decretată în Ucraina vara aceasta. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.