Monstruoasa coaliție Iohannis-Ciuma Roșie: din 15 iunie 1990, democrația din România nu a fost în primejdie mai mare!


Monstruoasa coaliție Iohannis-Ciuma Roșie: din 15 iunie 1990, democrația din România nu a fost în primejdie mai mare!

Știu că v-ați săturat de politică. Știu că aveți sentimentul că toți politicienii sunt la fel. Știu că nu mai vreți să mergeți să votați „răul cel mai mic”.

Dar credeți-mă că nu exagerez: din 15 iunie 1990, când minerii plecau dintr-un București pe care-l devastaseră la ordinul lui Iliescu, democrația nu a fost într-un pericol atât de mare. Iliescu a vrut, atunci, să distrugă, fizic, opoziția și puțina presă liberă de la acel moment.

Același lucru îl fac acum Iohannis și Ciuma Roșie, doar că metodele sunt mai sofisticate. Minerii nu se mai duc peste ziariști, să le distrugă tipografiile. În schimb, jurnaliștii sunt cumpărați cu sume uriașe de bani. Puținele publicații care refuză șpaga abia supraviețuiesc concurenței neloiale pe care o fac trusturile subvenționate din banul public. 

Exact ca-n 1990, Iohannis și Ciuma Roșie și-au creat propria opoziție: AUR este noul PRM, dus în lesă de Putere. George Simion atacă PSD doar acolo unde nu-l doare. PSD îl atacă pe Simion în așa fel încât să nu-i afecteze scorul electoral. Mai mult, PSD îi oferă spațiu publicitar lui Simion la televiziunile pe care le controlează, în primul rând Antena 3 și RTV. Adevărata opoziție, de dreapta, democratică și pro-Vest, este supusă unei cenzuri brutale. 

Ce vor PSD și PNL? Să creeze coaliții împotriva puținilor primari de opoziție, astfel încât, după 2024, practic să nu mai existe primari și președinți de consiliu județean care să nu fie înrolați în noul USL. La București, vor să reinventeze un „Sorin Oprescu II”, un așa-zis independent pe care să-l controleze subteran. Capitala abia a început să iasă din mlaștina în care au lăsat-o Firea și Oprescu, PSD și PNL vor să o jefuiască și s-o falimenteze din nou. 

Ce scop mai are monstruoasa coaliție PSD-PNL? Să aducă la Cotroceni o altă momâie controlată de serviciile secrete, cum a fost și Iohannis, care să nu deranjeze mafia viitorilor și actualilor pensionari speciali.

Iohannis, pentru că a dormit cuminte în post timp de zece ani și a readus Ciuma Roșie la putere, va fi recompensat cu un loc de muncă la Bruxelles. 

În acest timp, economia României începe să se prăbușească: prețurile explodează, cea mai mare inflație din UE, statul se împrumută masiv ca să plătească pensiile speciale, iar corupția a explodat, ceea ce face ca toate achizițiile din bani publici să fie mai scumpe cu cel puțin 10%. DNA a ajuns mai jos decât în regimul Iliescu-Năstase: acționează doar la comandă împotriva celor care supără Puterea. 

Cel mai trist este că, în iunie 1990, Opoziția democratică din România se putea baza pe susținerea Casei Albe. Acum, socialistul corupt Biden își trimite ambasadorul la București să-și facă poze electorale cu căpetenia Ciumei Roșii, Marcel Ciolacu. 

Există două răspunsuri la această situație gravă. Primul este: la vot! Scriam la început: „Știu că v-ați săturat de politică. Știu că aveți sentimentul că toți politicienii sunt la fel”, de fapt o minciună propagată de PSD-PNL. Dar situația este dramatică: trebuie să votați!

Al doilea răspuns? Cred că-l intuiți.

#FurciSiTopoare

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.