Din ordinul cui a fost ucis Navalnîi


Din ordinul cui a fost ucis Navalnîi

Moartea lui Alexei Navalnîi e o tragedie. Vreau să exprim sincere condoleanțe. Dumnezeu să întărească familia îndoliată. Biblia ne învață să plângem cu cei ce plâng. 

Este clar că a fost ucis. Asta nu se pune la îndoială.Vinovații vor fi pedepsiți. Dacă nu de justiția pământeană, sigur de cea cerească. 

Firește că regimul putinist l-a asasinat pe Navalnîi (a fost băgat nevinovat în pușcărie, a fost otrăvit și supus la suplicii și umilințe), însă personal nu îmi este clar la ordinul cui a fost ucis. 

La ordinul direct al lui Putin? Probabil, întrucât aveam de-a face cu un criminal sângeros, care și-a pavat dictatura cu rivali și indezirabili uciși cu sânge rece. 

Totuși, în acest moment, nu se poate exclude ipoteza că uciderea cunoscutului opozant a avut loc la ordinul unei grupări de la Kremlin ce dorește să provoace o revoltă și tensiuni care să ducă la înlăturarea lui Putin.  

De ce cred asta? Pentru că moartea lui Navalnîi, în apropierea alegerilor, nu îi convine lui Putin. De ce a fost executată martirizarea opozantului chiar acum, în preludiul alegerilor prezidențiale, când lichidarea acestuia ar fi putut fi rezolvată oricând altcândva? 

Se împlinesc 2 ani lungi și grei de când a început războiul din Ucraina. Un război de cucerire pe care Putin spera să-l câștige în 3 zile. Este clar că nemulțumirile de la Kremlin sunt într-o continuă creștere.

Anul trecut am avut și rebeliunea eșuată a lui Prigojin, o mișcare ce nu poate fi explicată fără implicarea unor zone / pârghii cu epoleți ce gravitează în jurul Kremlinului.  

Să ne înțelegem: dacă directiva finală a asasinatului a venit de la altcineva, asta NU înseamnă deloc că Putin nu ar fi vinovat de moartea efectivă a lui Navalnîi, o victimă nevinovată. El rămâne principalul vinovat. Fără Putin pe tabla de șah, Navalnîi ar fi fost acum în viață, alături de familia sa.  

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.