Cel drept strălucește ca o lumină în întuneric!


Cel drept strălucește ca o lumină în întuneric!

5 februarie 1953-5 februarie 2024

Au trecut 71 de ani de la trecerea la Domnul a celui mai moral și mai important om politic român al secolului XX.

,,Noaptea am auzit căruța poposită în curtea închisorii, uruiala roților, nechezatul cailor, zgomotul ușor frecat al șleaurilor. Apoi toate s-au liniștit. Maniu pleca spre groapa comună și spre gloria eternă. Păstrez imaginea lui pe improvizatul catafalc al patului de fier, atunci când i-am închis pleoapele, și când pentru întâia oară a putut să-l vadă cineva cu capul plecat”. (Nicolae Carandino: "Nopți albe, zile negre")

Este necesar pentru tânăra generație să afle și să cunoască totul despre ororile și crimele săvărșite de către regimul bolșevico-comunist de tristă amintire,

În consecință, veți regăsi mai jos actul de deces al lui Iuliu Maniu, care a fost întocmit la 20 iulie 1957, adică, aproape la 4 ani și jumătate după moartea sa în închisoarea din Sighet! 

Strigător la cer este și faptul că, eroul martir al neamului românesc, de trei ori prim-ministru al României Mari, este trecut pe această bucată de hârtie ca fiind... "fără ocupație"!

În 1957, în urma întrebărilor şi protestelor făcute de familii, un „notar” al Securităţii, Nica Vasile (poate erau mai mulţi, dar aceasta era semnătura oficială pentru toţi), a vizitat câteva oraşe cu penitenciare şi a făcut acte retroactive de deces. După unu, doi sau chiar şapte-opt ani. Aşa au devenit „legale” morţile unor mari bărbaţi de stat ai României, printre care şi Iuliu Maniu!(informații primite de la prietenii noștri de la Memorialul Victimelor Comunismului si al Rezistentei Sighet)

Dacă cei responsabili de viața Cetății ar îndeplini măcar 50% din criteriile pe care le-a avut Sfinxul de la Bădăcin pentru viața politică și nu numai, România ar arăta altfel astăzi!

Pentru familia mea a fost întotdeauna un exemplu și o flacăra a credinței și speranței. Bunicul meu, marele patriot român maramureșean, dr. Ilie Lazăr, (foto sus, alături de Iuliu Maniu) l-a considerat Omul care a avut "marele merit de a fi introdus regimul românesc în Dacia Superioară şi de a fi avut rol principal în unirea tuturor românilor, cel mai demn și luminat lider politic al națiunii române”.

E de datoria noastră să nu lăsăm această lumină să piară!

Domnul Să-l ierte și Să-l odihnească în pace!

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.