Consultantul politic Cristian Hrițuc: ”Cazul Iulian Dumitrescu va avea un impact devastator asupra PNL și asta chiar în an electoral”. Motivele


Consultantul politic Cristian Hrițuc: ”Cazul Iulian Dumitrescu va avea un impact devastator asupra PNL și asta chiar în an electoral”. Motivele

Cazul de mare corupție al cărui protagonist principal este președintele CJ Prahova, liberalul Iulian Dumitrescu (adus cu mandat la DNA București) va avea un impact devastator asupra imaginii PNL, într-un an electoral cu mize extrem de importante, avertizează consultantul politic Cristian Hrițuc, pe Facebook. În cele ce urmează, vă prezentăm argumentele consultantului: 

”Cazul Dumitrescu va duce la o pierdere foarte mare pentru PNL și asta fix în an electoral.

Când unul dintre cei mai importanți lideri ai partidului este prezentat pe televiziunile naționale ca fiind bugetarul care cheltuia sume enorme, politicianul care cerea milioane de euro șpagă și asta în timp ce clasa de mijloc sărăcește din ce în ce mai mult, atunci efectul negativ este garantat. Prezumția de nevinovăție contează în fața instanței. În percepția publică se readuce în față prototipul de politician care face bani din acte de corupție și întărește curentul de frustrare din societate.

Pentru PNL este devastator mai ales în condițiile în care o parte mare din electoratul său s-a simțit trădat de un partid care a luat măsuri fiscale fix împotriva lui. Micii antreprenori, cei care au profesii liberale s-au simțit abuzați atunci când tot greul crizei a fost pus pe spatele lor . Statul nu și-a asumat efortul, mediul privat a fost sugrumat și acoperirea deficitului a căzut pe spatele clasei de mijloc. 

În timp ce PSD și-a văzut de propriul program și a mărit pensiile, liberalii și-au abandonat electoratul și au le-au lăsat oamenilor senzația că le mai încarcă factura de plată și cu cadourile făcute de social democrați.

Iar când în România populația o duce din ce în ce mai greu, apariția în prime time a unui lider care pretindea milioane de euro, nu are cum să rămână fără efect.

Mai mult de atât, PNL a reacționat extrem de prost. A așteptat să își dea demisia Dumitrescu, iar ei în timpul ăsta așteptau să vadă ce spune Codul Etic.

Apropos, Codul Etic a fost făcut cu prevederi foarte dure și a fost realizat tocmai când PNL făcea tranziția de la partidul din USL care se opunea ridicării imunității parlamentarilor prinși că încalcă legea la partidul care se rebrenduia în ”apărătorul statului de drept”, care promovează integritatea.

Ieri, liberalii au aruncat la coș cam ce au construit acum 7 ani. 

Ciolacu i-a împins în zona asta, punându-se în antiteză. Cum a reacționat el la cazul Buzatu și cum au reacționat liberalii. Fără pic de simț politic. 

PNL va pleca în alegeri cu un nou handicap față de cele pe care le avea. Chiar dacă Iulian Dumitrescu era un personaj care de multe ori a sabotat conducerea partidului, chiar dacă era unul dintre liderii care nu făcea priză cu Nicolae Ciucă, este puțin relevant pentru electorat. Pe spatele lui scrie PNL și toate faptele lui se vor reflecta în imaginea partidului.

În toate crizele de imagine de până acum, PSD și AUR au fost singurii care au jucat eficient și corect. De fiecare dată când au avut probleme, atât Simion cât și Ciolacu și-au dat oamenii afară fără să ezite. USR a ales să îl protejeze pe Vlad Voiculescu și să dea vina pe statul securist. PNL a preferat ca Dumitrescu să își dea demisia. 

Vor conta aceste lucruri. Da, iar când acea ”spirală a tăcerii” va vorbi, vom vedea de ce clasamentele din sondaje vor fi răsturnate!”.

(Sursa foto deschidere: Agerpres)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.