Zelenski consideră că NU este necesară o mobilizare atât de semnificativă pe cât o cer șefii armatei ucrainene. Motivele


  • ACP
  • Jan 21, 2024 19:14
  • 503
Zelenski consideră că NU este necesară o mobilizare atât de semnificativă pe cât o cer șefii armatei ucrainene. Motivele

Chiar în timp ce forțele ruse cresc presiunea pe întregul front estic, președintele Volodimir Zelenski a declarat că răspunsul pe care-l dă oficialilor militari care au cerut o mobilizare a 500.000 de oameni este că nu vede necesară chemarea la arme a jumătate de milion de oameni. 

"Personal, nu văd rostul mobilizării a jumătate de milion de oameni în acest moment. Nu spun asta doar pentru a-i face pe oameni să mă placă. Este vorba aici de mai mult decât despre «doar vieți» - viețile sunt prioritare. Al doilea punct implică acțiuni și operațiuni adecvate. Nu am văzut suficiente dovezi pentru a concluziona că ar trebui mobilizați jumătate de milion de oameni. Al treilea punct este (că ar fi nevoie de) mai mulți bani. Toată această finanțare nu vine de la partenerii noștri și vreau ca toată lumea să înțeleagă asta", a spus președintele Zelenski sâmbăta, într-un interviu acordat pentru programul TV britanic Channel 4 News. 

Președintele ucrainean a subliniat că toate salariile și pregătirea militară sunt acoperite de bugetul ucrainean. 

În același timp, Zelenski a precizat că este de părere, la rândul său, că e nevoie de o nouă mobilizare pentru a înlocui militarii de pe front și se discută în continuare această chestiune cu Statul Major. (sursa: AICI)

Oricum, o hotărâre privind numărul celor care vor fi mobilizați ar trebui să fie luată cât se poate de repede, pentru a se putea face față ofensivei ruse ce crește în intensitate chiar cu prețul unor pierderi în oameni și echipamente ce sunt de asemenea în creștere accelerată.    

Astăzi, UK Defense Intelligence a declarat pe rețeaua X că numărul atacurilor rusești pe linia frontului a crescut cu 27% față de ziua precedentă, citând date de la Statul Major ucrainean, în timp ce numărul pierderilor de echipamente militare rusești a crescut cu 88% în ultimele cinci zile, iar pierderile de tancuri ale invadatorilor au crescut cu 95%.  

Analiștii britanici afirmă că aceste date relevă o creștere semnificativa a intensității operațiunilor ruse pe întreg frontul, în ultimele două săptămâni, în condițiile în care pământul înghețat permite blindatelor să se deplaseze mai ușor, ceea ce contribuie în mod semnificativ la activitatea armatei invadatoare. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.