ALERTĂ! Deputatul Teodor Lazăr semnalează că România este ținta unui atac electronic constant: "E război radioelectronic în toată regula, dar Iohannis stă ascuns sau evadează în Africa, iar Ciolacu își numără covrigii"


ALERTĂ! Deputatul Teodor Lazăr semnalează că România este ținta unui atac electronic constant: "E război radioelectronic în toată regula, dar Iohannis stă ascuns sau evadează în Africa, iar Ciolacu își numără covrigii"

În contextul în care Rusia a testat sistemele de război electronic din regiunea Kaliningrad, jumătate din teritoriul Poloniei rămânând fără semnal GPS, deputatul USR Teodor Lazăr atrage atenția că România este, de multă vreme, ținta unui atac similar. Totodată, deputatul USR reclamă absența președintelui României, Klaus Iohannis, respectiv a premierului Marcel Ciolacu, pe subiectul în cauză. 

CITIȚI ȘI: Polonia acuză Rusia că a activat sistemele de război electronic din Kaliningrad, lăsând intenționat orașe și regiuni întregi fără semnal GPS. NATO se teme că Moscova ar intenționa să captureze Coridorul Suwalki

Redăm declarația publicată de deputat pe Facebook: "Acum trei zile, pe 16 ianuarie, spectrul radio al Poloniei din banda de 1-2 GHz a început să fie sever afectat (preponderent recepția GPS), probabil din enclava rusească a vechiului oraș german Königsberg - știre internațională - foto 1

De un an de zile, zi de zi, spectrul radio al României este și el sever afectat în aceeași bandă radio, probabil din Crimeea - nicio știre internă, niciun protest - foto 2 - război radioelectronic în toată regula, dar Iohannis stă ascuns sau evadează în Africa, iar Ciolacu își numără covrigii".

După cum puteți vedea, România și Polonia sunt și astăzi, la data publicării articolului, ținta războiului electronic: 

"Sistemele civile și militare sunt afectate în precizie și funcționare, probabil cele aeriene, că ele sunt cele care au cules datele. Ne afectează cu impredictibilitatea consecințelor, în toată gama posibilă, plus că există convenții internaționale în ce privește utilizarea și perturbarea spectrului radio - cum e și regula fără telefon activ în avion - nu că s-ar întâmpla ceva, ci că pentru că orice s-ar putea întâmpla", mai precizează deputatul USR, într-un comentariu pe Facebook, cu privire la consecințele războiului electronic care vizează inclusiv România. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.